avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Sunt curios de ceva si doresc sa-mi raspunda cineva ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Sunt curios de ceva si doresc sa-mi raspunda cineva daca stie. ...

Sunt curios de ceva si doresc sa-mi raspunda cineva daca stie.
Ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer, contextul este intrarea intr-un spital. Stiti ca inainte sa intri intr-un spital trebuie sa treci prin triaj.

Daca cineva refuza din anumite motive luarea temperaturii din cadrul triajului, poate opta pentru luarea temperaturii cu un termometru normal? Are voie cadrul medical sa-l refuze? Daca ii este refuzata dorinta, cum poate proceda?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
intreb tot din curiozitate, ce vreti sa demonstrati ?
Daca cineva refuza din anumite motive luarea temperaturii din cadrul triajului,

in realitate nu exista motiv pt care sa refuze, iar " nu vreau eu" e motiv pt a va da afara.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pacientii care refuza efectuarea triajului nu vor putea beneficia de serviciile medicale .... este una dintre masurile suplimentare de protectie, adaptate perioadei prin care trecem.
Nu intreb pentru mine , aveam doar o curiozitate.

Eu nu am am zis de refuzarea triajului , am intrebat daca un om doreste sa ii se ia temperatura cu un termometru normal si nu cu un pistolas de ala pe care tot il vedem in ultimul timp. Dar ma rog , mi-ai raspuns cineva mai sus , deci nu cred ca mai trebuie sa-mi raspundeti dvs .
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe forum raspunde cine doreste, nu e nevoie sa triati dvs.
Nu are de ce sa se duca cu termometrul lui, cum nu se duce cu cuțit de acasa daca merge sa fie operat.
Cu termometrul de acolo nici nu il atinge si procesul e mult mai rapid , asa ca daca nu doreste, mai bine sta acasa liniștit pana ii trece suferinta.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termoscanarea incalca drepturile cetatenilor, este discriminatorie si este un gest degradant adalgia2003 adalgia2003 1. Constitutia spune ca statul respecta viata privata. Dreptul la viata intima si privata presupune si respectarea dreptului la informatiile referitoare la ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare destul de caraghioasa , dar totusi sper sa fiu ... Matei Alexandru_ Matei Alexandru_ Am o intrebare destul de caraghioasa , dar totusi sper sa fiu tratat cu seriozitate. Din cate stiu poti refuza sa ti se ia temperatura la intrarea unei ... (vezi toată discuția)
Legalitate masuri impotriva coronavirus eduard27 eduard27 Incepand cu saptamana viitoare voi reincepe munca ,lucrez intr o corporatie americana si inca dinainte de aceasta stare de urgenta ni se lua temperatura.Doresc ... (vezi toată discuția)