avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament construit ilegal pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament construit ilegal pe bloc

Buna ziua,

Acum cativa ani m-am mutat intr-un bloc construit in 2010. Am observat ca deasupra penthouse ului constructorul a mai facut un apartament (ilegal) care nu e inclus in planurile blocului si nici la cotele de intretinere.

Am intrebat asociatia despre acest apartament si cum se reflecta la cotele de intretinere si mi s-a raspuns ca utilitatile sunt legate la penthouse si ca asociatia nu a primit contractul/intabularea acestui apartament si deci nu e inclus pe lista de intretinere.

De 10 ani apartamentul este exclus de la orice plata pe cota parte indiviza si pe nr de persoane. Banuiesc ca asociatia se face vinovata de acest fapt. Apartamentul nu este o extensie a penhouseului, este independent de acesta. Ce parghii am eu ca locatar sa oblig asociatia sa intre in legalitate ? Catre ce institutii trebuie sa ma adresez? Ce amenzi risca asociatia?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
SethBV, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:19, 9 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
inspectoratul de stat in constructii si primaria(prin politia locala) sunt abilitate sa verifice
presupun ca extensia este locuita de cei cu penthousul ca daca nu au autorizatii/acte, acel apartament nu poate fi vandut
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati oficial disciplina in constructii si serviciul urbanism din primaria teritoriala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare PopIoan59 PopIoan59 Buna ziua! Un vecin din bloc (fara sa anunte pe nimeni) a chemat un investitor pentru a face masuratori si a cere o expertiza, astfel incat sa afle daca se ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt g manea Întrebare: are dreptul legal un proprietar ... maneagheorghe10 maneagheorghe10 Buna seara! Sunt G manea Întrebare: are dreptul legal un proprietar al unui apartament sa acapareze terasa unui bloc și sa construiască un apartament ... (vezi toată discuția)
Dovada detinere folosinta teren aferent balconului Daria8 Daria8 Buna dimineata. Vreau sa cumpar cu un credit ipotecar un apartament situat la parterul unui bloc. Acest apartament are construit, cu toate actele si ... (vezi toată discuția)