avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren cu uzufruct temporar (6 luni)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren cu uzufruct temporar (6 luni)

Buna ziua,

Din cate am citit, se poate vinde un teren care are uzufruct temporar (6 luni).

Totusi, care este conditia? Ca partile (cumparator + vanzator) sa fie de acord?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
petru_z, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 21:34, 9 Iunie 2021
Da, practic se vinde nuda proprietate și cumpărătorul va fi obligat să respecte dreptul de uzufruct al uzufructuarului până când expiră. Discutați cu notarul și vedeți dacă vă trebuie ceva acte în plus. Oricum uzufructul ar trebui să apară în cartea funciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la uzufruct viager elmona elmona Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza, ce acte trebuie si eventual ce taxe trebuie platite in cazul renuntarii la uzufruct viager. Mai exact: eu, in ... (vezi toată discuția)