Buna ziua ! În urma săvârșirii unui accident rutier, după ce cazul s-a clasat în urma cu câteva luni, doi dintre pasagerii celuilalt autovehicul cer acum despăgubiri pentru daune morale din partea firmei de asigurări a mașinii pe care o conduceam, respectiv 255.000E plus penalități.
Cum s-a desfășurat evenimentul? Mă aflam pe A2 București-constanta, iar circulația se făcea pe un singur sens de mers, pe banda 1 și banda 2. La km 20 am făcut o întoarcere pe celălalt sens de mers - ilegală, ce e drept, iar din spatele meu șoferul celuilalt autovehicul, nerespectând de departe limita de viteza de 60 km/h, a intrat în mine. Doi dintre pasagerii mașinii au avut răni, dar nu și-au pierdut niciun simt, nu au rămas cu handicap, nu le-a fost afectată funcția locomotorie, absolut nimic. Au necesitat 5, respectiv 60 zile de spitalizare.
După ce cazul a fost clasat, aceștia s-au gândit ca vor despăgubiri pentru daune morale, invocând motivul : "fiindu-mi profund afectată modalitatea de relaționare cu membrii familiei, prietenilor etc". Mi se par absolut absurde pretențiile și motivele ridicate de aceștia.
Totuși, eu trebuie sa depun o întâmpinare, deoarece cu siguranță nu echiesez la pretențiile lor. Cum pot formula, destul de succint, dar la subiect, apărare în drept? Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns:
mada9238 , utilizator
13:47, 10 Iunie 2021