avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ! În urma săvârșirii unui accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ! În urma săvârșirii unui accident rutier, după ...

Buna ziua ! În urma săvârșirii unui accident rutier, după ce cazul s-a clasat în urma cu câteva luni, doi dintre pasagerii celuilalt autovehicul cer acum despăgubiri pentru daune morale din partea firmei de asigurări a mașinii pe care o conduceam, respectiv 255.000E plus penalități.
Cum s-a desfășurat evenimentul? Mă aflam pe A2 București-constanta, iar circulația se făcea pe un singur sens de mers, pe banda 1 și banda 2. La km 20 am făcut o întoarcere pe celălalt sens de mers - ilegală, ce e drept, iar din spatele meu șoferul celuilalt autovehicul, nerespectând de departe limita de viteza de 60 km/h, a intrat în mine. Doi dintre pasagerii mașinii au avut răni, dar nu și-au pierdut niciun simt, nu au rămas cu handicap, nu le-a fost afectată funcția locomotorie, absolut nimic. Au necesitat 5, respectiv 60 zile de spitalizare.
După ce cazul a fost clasat, aceștia s-au gândit ca vor despăgubiri pentru daune morale, invocând motivul : "fiindu-mi profund afectată modalitatea de relaționare cu membrii familiei, prietenilor etc". Mi se par absolut absurde pretențiile și motivele ridicate de aceștia.
Totuși, eu trebuie sa depun o întâmpinare, deoarece cu siguranță nu echiesez la pretențiile lor. Cum pot formula, destul de succint, dar la subiect, apărare în drept? Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mada9238 , utilizator 13:47, 10 Iunie 2021
In drept, 205 C. pr. civ.
Mulțumesc! Pârâta este, de fapt, firma de asigurări, dar eu am primit comunicarea adresei. Trebuie sa predau dosarul primit firmei de asigurări sau trebuie sa depun eu personal întâmpinarea în numele meu? Multumsc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier. persoana sare in fata masinii XBitza XBitza Anul trecut, prin luna septembrie, conduceam un autovehicul intr-un viraj la dreapta, prin breteaua pentru viraj. Ajungand aproape de strada de intersectie, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, 2 motociclete si o masina SergiuUigres SergiuUigres Buna ziua, as dori sa va cer parerea in legatura cu urmatoarea situatie: in data de 21.04.2010 eram cu motoreta pe un bulevard din Baia Mare, la semafor, ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala accident rutier cu victima IoanaD05 IoanaD05 Buna ziua, Am lovit usor (doar atingere) o victima pe trecerea de pietoni. Desi nu avea absolut nici o rana victima a cerut sa o duc la spital. Am dus-o la ... (vezi toată discuția)