Buna ziua, Am o casa la tara care are un perete comun cu vecinul si vreau sa mai fac doua camere pe latura paralela cu peretele comun, care nu afecteaza cu nimic restul casei. Adica eu ma extind in fata casei mele cu o constructie noua. Am cerut certificat de urbanism si functionarul de acolo mi-a zis sa cer acordul vecinului . Eu nu aduc modificari la ce este construit acum, ci lipit de aceasta constructie mai fac doua camere. Nu daram pereti si nici nu este langa gardul vecinului, ci construiesc in fata casei mele, lipit de ea. Ce pot face in acest caz, luand in considerare ca vecinul nu imi va da acordul intrucat este de rea credinta (ar fi vrut sa ii cedez din gradina casei ca nu are loc destul ptr a creste pasari). Va multumesc
Buna ziua,
Sfatul meu este sa incadrati aceasta extindere ca si constructie noua, la o distanta de constructia veche si sa cereti Autorizatie de constructie pentru aceasta, cu respectarea cerintelor din Certificatul de urbanism.
Sau sa cereti in instanta suplinirea acordului vecinului in cauza si, daca castigati, sa mergeti cu el la primarie pentru AC