avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copii unui veteran de război care a fost prizonier de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copii unui veteran de război care a fost prizonier de război ...

Copii unui veteran de război care a fost prizonier de război în URSS înainte de 1944 au dreptul să beneficieze de drepturile legii118/1990 cu modificări legea117/2020?
Bună ziua, da, în situația în care se face dovada incidenței tezei a II a arti. 1 alin. 2 lit. b) din DL 118/1990.

Mai exact, doar dacă dovediți că titularul persecuției a fost constituit ca atare, înainte de această dată, a fost reţinut în captivitate după încheierea armistiţiului, indiferent de locul reţinerii.

Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
Cabinet avocat Clinciu Ana-Maria Mălina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosti detinuti politic nyk 2008 nyk 2008 Mama mea e fost detinut politic,vrea sa vanda un imobil ,propietate personala, in acest caz mai trebuie sa plateasca impozitul pe tranzactie ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie detinuti politic ch52samuel ch52samuel Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti de când va intra in plata indemnizatia majorata de la 400 lei la 700 de lei pentru fiecare an de detentie.Am inteles ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Prizonier de razboi - compensatii materiale Doru D. Doru D. Bunicul meu a fost luat ca prizonier de razboi in 1944 de catre armata rusa. Dupa 4 ani de munca silnica in Siberia a fost eliberat. A decedat in 1986. Doresc ... (vezi toată discuția)