avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Vreau sa deschid o frizerie insa intampin o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Vreau sa deschid o frizerie insa intampin o problema ...

Buna ziua! Vreau sa deschid o frizerie insa intampin o problema la acordul vecinilor. Dumnealor sunt plecati de foarte mult timp din tara si nu le pot lua acordul. Am fost la asociatia de proprietar si administratorul mi.a dat o declaratie prin care a mentionat ca cei 2 veccini sunt plecati insa cei de la urbanism spun ca nu este suficinet. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: mihaita10 , utilizator 08:49, 15 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai solutia acceptabila trebuie sa o dea cei de la urbanism. Faptic nu aveti vecini directi, prin urmare nu are cine sa fie deranjat in momentul de fata. Ati adus si document care dovedeste asta, cei de la urbanism sunt obligati sa va dea o solutie, la acest caz, necuprins in lege.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
latka, utilizator
Imi puteti spune va rog care este legea care specifica, ca acordul vecinilor pentru a infiinta o frizerie trebuie sa fie acord notarial. Multumesc
Nu stiu sa existe o astfel de lege. Acordul vecinilor e cerut de legea 196/2018, dar nu notarial, ci cu certificare de la asociatie:
Articolul 40
(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii
. (2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane.
(3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2021
latka, utilizator
Ordinul 839/2009, art 27

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va scriu in legatura cu o situatie cu care ma confrunt. ... Utilizator1987 Utilizator1987 Buna seara. Va scriu in legatura cu o situatie cu care ma confrunt. Detin un apartament la parterul unui bloc cu 4 etaje, nu este inca spatiu comercial. In ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)