avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat căsătorie părinți, pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat căsătorie părinți, pierdut

Bună seara. Vă rog dați-mi un sfat. Poate o persoană, în calitate de fiu, să ceară de la Starea Civilă certificatul de căsătorie al părinților lui. Este cazul soțului meu, cu tatăl decedat, cu mama în viață, dar în incapacitate de a se deplasa și de a se mai descurca. Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
softloom, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:00, 12 Iunie 2021
Nu. Certificatul de căsători e nu se mai eliberează daca unul dintre soti a decedat.
Dacă va este necesar la dezbaterea succesiunii, pe baza unei adrese de la notar, puteti obtine un extras pentru uz oficial, din registrul de casatorii.
Doar soțul dvs nu va putea obține.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul legal sa solicit documentele sau nu? Marius-Toader Marius-Toader Am dreptul legal sa solicit documentele sau nu? Buna seara! Am fost impreuna cu tatal meu la notar ca sa facem o procura pentru a ma ocupa de un teren al ... (vezi toată discuția)
Cum și unde pot demonstra ca sunt nepoata mătușii mele, decedată. ... Iulia r. Iulia r. Cum pot demonstra ca sunt nepoata mătușii mele, decedată. Nu am certificatul de deces și nu pot cere o copie până când nu dovedesc ca suntem rude. ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Sa va relatez pe scurt situatia pentru a intelege mai bine problema care o avem. Suntem 4 frati(toti de aceeasi mama,2 cu tati diferiti si 2 cu ... (vezi toată discuția)