avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2001

Buna seara
Un imobil nationalizat este notificat in baza Legii 10/2001, de un mostenitor legal ( colateral privilegiat), prin depunerea in termen a notificarii la primarie si isi demonstreaza calitatea de succesor printr-un certificat de mostenitor legal. Ulterior, dupa expirarea termenului de depunere a notificarilor, apare un alt succesor, care depune cerere de retrocedare ( in 2004), in calitate de legatar universal, care se declara persoana indreptatita prin depunerea unui alt certificat de mostenitor testamentar, anterior celui prezentat de mostenitorul legal. Respectuos va rog, sa-mi spuneti cine are sanse de castig in aceasta situatie ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:50, 6 Ianuarie 2010
cand defunctul nu are mostenitori rezervatari, castiga cu brio mostenitorul testamentar...legatar universal.
in cazul dvs nu cred ca va castiga niciunul deoarece una desi a respectat legea 10/2001 nu are cum sa mosteneasca atata timp cat exista un legatar universal si altul nu poate sa faca revendicarea deoarece desi e mostenitor nu a respectat legea amintita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament raul89 raul89 Buna seara. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Intrebare pentru notari publici si avocati Antik Antik Buna ziua, Am depus actele la un notar pentru o mostenine si sunt nedumerit de aspectul pe care il voi prezenta mai jos. Am acceptat in termen mostenirea in ... (vezi toată discuția)