Buna seara
Un imobil nationalizat este notificat in baza Legii 10/2001, de un mostenitor legal ( colateral privilegiat), prin depunerea in termen a notificarii la primarie si isi demonstreaza calitatea de succesor printr-un certificat de mostenitor legal. Ulterior, dupa expirarea termenului de depunere a notificarilor, apare un alt succesor, care depune cerere de retrocedare ( in 2004), in calitate de legatar universal, care se declara persoana indreptatita prin depunerea unui alt certificat de mostenitor testamentar, anterior celui prezentat de mostenitorul legal. Respectuos va rog, sa-mi spuneti cine are sanse de castig in aceasta situatie ? Va multumesc
cand defunctul nu are mostenitori rezervatari, castiga cu brio mostenitorul testamentar...legatar universal.
in cazul dvs nu cred ca va castiga niciunul deoarece una desi a respectat legea 10/2001 nu are cum sa mosteneasca atata timp cat exista un legatar universal si altul nu poate sa faca revendicarea deoarece desi e mostenitor nu a respectat legea amintita.
Testament
raul89
Buna seara.
Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire
liviuiordan
Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)