avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz prestare servicii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz prestare servicii

Buna ziua!
Sunt prestator de servicii (fotograf) și am avut situația următoare: am primit un apel de la o doamna care dorea un anumit tip de fotografii. Eu am pe site menționat la categoria respectivă (ex. Imobiliare) preturi incepand de la 150 lei, iar mai jos, in cadrul rubricii sunt enumerate variantele de preț în funcție de amploarea locației fotografiate. Doamna care mă sunase avea o garsonieră, și, din start era pusă pe negocieri.... Pe site apare și prețul pentru categoria unde e inclusă și garsoniera, dar, doamnei nu îi convenea prețul și voia 150 lei in loc de 300 lei cât am eu prețul pe serviciul foto, că am eu trecut de la 150 lei. Dar 150 lei e pentru altă situație, care și ea este menționată pe site. Respectiva mă luase că ce, 150 lei nu sunt bani? Că am putea sa ne înțelegem, că suntem oameni, că prețul cerut e prea mare pentru ea, că ea e fizioterapeut și că îmi poate oferi de diferența de bani servicii la schimb... Eu am refuzat-o cat de frumos am putut, încercând să îi explic că eu atât îmi evaluez munca, și că dacă eu aș veni la dumneaei la salon nu cer din start reducere, îi explic că e o piata libera, si că eu lucrez in anumite condiții, care sunt explicate acolo unde a găsit ea despre serviciile mele, moment în care mi-a închis telefonul. Mie sincer nu mi-a plăcut atitudinea ei.
Acum vine întrebarea mea (poate stupidă)... după ce soțul mi-a auzit conversația cu dna respectivă, mi-a zis că dacă doamna revine la tel și îmi oferă prețul solicitat, nu am dreptul sa refuz sa colaborez cu ea, și că dacă s-ar duce la OPC risc amenda daca as refuza pe motiv de discriminare (gen că nu îmi place atitudinea)... Exista cadru legal pt situații de genul asta?
Știam că nu poți refuza vânzarea in magazine pe motive gen etnice sau religioase... Dar dacă mie nu mi-a plăcut de doamnă la telefon... nici în realitate nu simt că aș putea colabora cu ea. Nu e un motiv valid sa pot refuza fotografierea locației? Pot invoca că sunt ocupata full ... Dar prefer sa știu legea cum e... Nu de alta, dar nu se știe niciodată peste ce gen de persoane dăm ....
Cel mai recent răspuns: byiutzis , utilizator 20:06, 14 Iunie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu va faceti griji, ca nu sunteti obligata sa prestati servicii, nu e acelasi lucru cu vanzarea in magazin.
Mulțumesc. La asta mă gândeam și eu... Doamna nu a mai revenit, dar mă gândeam pentru viitor...

gi-jane2 a scris:

nu va faceti griji, ca nu sunteti obligata sa prestati servicii, nu e acelasi lucru cu vanzarea in magazin.

Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2021
byiutzis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna seara, In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente ... (vezi toată discuția)
Am voie sa filmez un angajat al unui magazin fara acordul lui? stf_vlad stf_vlad Buna ziua! Am sa expun pe scurt o intamplare si as vrea un punct de vedere pentru a nu incalca codul civil sau penal. Am fost la un magazin in mall am gasit ... (vezi toată discuția)
Bon in neconcordanta cu serviciul prestat laurul24 laurul24 Buna ziua! Am apelat la serviciile unei vulcanizari din Timisoara. Nu am gasit expusa nici o lista de preturi in incinta societatii comerciale ... (vezi toată discuția)