avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Anul trecut am cumparat un teren extravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Anul trecut am cumparat un teren extravilan , mai ...

Buna ziua.
Anul trecut am cumparat un teren extravilan , mai precis o livada de pomi pe care acum am toaletat-o si intentionez sa construiesc un gard si eventual o cabana. Pentru aceasta m-am adresat unui topometrist iar acesta mi-a spus ca mai intai trebuie intocmita documentatia pentru introducerea acestuia in "eterra" si ulterior va urma trasarea terenului. Am acceptat acest lucru insa pe parcurs mi s-a adus la cunostinta de catre topometrist ca in acea zona sunt probleme cu amplasarea terenurilor vecine si ca nu mi se garanteaza ca granitele ce mi le traseaza vor fi stabile. Am aflat din diverse surse ca zona unde se afla si terenul meu va fi trecuta in intravilan . Ce ma sfatuiti sa fac? Sa astept trecerea terenului in intravilan sau sa dau curs lucrarii in conditiile precizate de topometrist?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2021
co.avram, utilizator
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 11:48, 15 Iunie 2021


Dacă „Planul de amplasament si delimitare a imobilului" nu contine coordonatele punctelor in sistemul Stereografic, ele vor fi obtinute de persoana autorizata, in baza unei solicitari de informatii semnata si de proprietarul terenului si adresată Oficiului de Cadastru. In cazul in care se constata ca imobilul este translatat sau prezinta suprapuneri in baza grafica OCPI, se impune intocmirea unei documentatii de actualizare pentru remedierea acestor neconcordante.

In consecinta nu are relevanta faptul ca va intra zona de intravilan , care oricum este un termen indepartat, continuati demersurile incepute.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza topo kristi12 kristi12 Buna ziua, am cerut expertia topo acuma a fost finalizat si depus la dosar dar am urmatoarele intrebari: 1. Nu este avizat de OCPI , dar asa am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)
Limita de proprietate muresangab muresangab Buna ziua Va rog sa-mi dati niste sfaturi de specialitate in legatura cu problema mea. In anul 2006 am cumparat un teren de 500mp in stupini (brasov). ... (vezi toată discuția)