avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

am o curiozitate, am auzit din intamplare ca uneia din colege mele de servici i-a fost intrerupta cartea de munca fara stirea ei, timp de o jumatate de an.A descoperit acest lucru cand a plecat din firma si si-a luat cartea de munca.Este posibil asa ceva si poate fi dovedit in vreun fel k in acea perioada ea a lucrat.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 7 Ianuarie 2010
In mod evident ca acest lucru reprezinta un abuz daca contractul de munca s-a considerat suspendat in cartea de munca dar in fapta ea a lucrat.Trebuuie sa introduca o cerere pentru modificarea in cartea de munca a acestei situatii la judecatoriei, imprejurare pe care o poate dovedi cu price mijloc de proba inclusiv nartori
Sa depuna o cerere catre fostul angajator prin care solicita rectificarea inscrierilor in carnetul de munca.
Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum si refuzul de a inscrie in carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificarile unor inscrieri, se comunica celui in cauza, in scris si motivat, in termen de 15 zile de la data luarii masurii.
Impotriva refuzului de a face rectificarea in carnetul de munca, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plingere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul unitatea care a luat masura respectiva, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in cartea de munca eugenbv eugenbv am ridicat caretea de munca de la ITM in urma demisiei si am constatat ca am 156 zile concediu fara plata fara sa stiu de ele mentionez ca 2 colege au patit la ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca si plta drepturilor salariale Adelina t Adelina t Am si eu doua intrebari. 1. In situatia in care nu au fost trecute anumite inscrieri in carnetu de munca cu privire la vechime si grupa, actiunea prin care ... (vezi toată discuția)
Incadrare functie in cartea de munca kokain kokain buna seara! M-am angajat in aprilie 2006 intr-o firma nationala ca agent de livrari. In august 2006 am fost promovat ca si reprezentant vanzari pana cand pe ... (vezi toată discuția)