am o curiozitate, am auzit din intamplare ca uneia din colege mele de servici i-a fost intrerupta cartea de munca fara stirea ei, timp de o jumatate de an.A descoperit acest lucru cand a plecat din firma si si-a luat cartea de munca.Este posibil asa ceva si poate fi dovedit in vreun fel k in acea perioada ea a lucrat.?
In mod evident ca acest lucru reprezinta un abuz daca contractul de munca s-a considerat suspendat in cartea de munca dar in fapta ea a lucrat.Trebuuie sa introduca o cerere pentru modificarea in cartea de munca a acestei situatii la judecatoriei, imprejurare pe care o poate dovedi cu price mijloc de proba inclusiv nartori
Sa depuna o cerere catre fostul angajator prin care solicita rectificarea inscrierilor in carnetul de munca.
Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum si refuzul de a inscrie in carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificarile unor inscrieri, se comunica celui in cauza, in scris si motivat, in termen de 15 zile de la data luarii masurii.
Impotriva refuzului de a face rectificarea in carnetul de munca, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plingere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul unitatea care a luat masura respectiva, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.