Am un vecin care are 4 camere video orientate spre mine.
Intentionez sa-i fac plangere ca sa si le pozitioneze corect intrucat nu suntem in relatii bune.
Insa ma intreb daca as putea cumva sa-i cer daune pentru cei 3 ani in care mi-a filmat curtea fara acordul meu?
Bineînțeles ca puteți să-l acționați pt. daune.
Camerele trebuie pozitionate astfel încât sa respecte normele care reglementează protecția datelor cu caracter personal, acel gdpr.
Puteti sa va adresați Autorității, în speța anspdcp, care sancționează chestiunile neconforme în aceasta materie și, desigur, și instanței de judecata pt. repararea prejudiciului cauzat.
am contactat anspdcp si mi s-a sugerat sa ma adresez instantei de judecata, dearece vecinul e persoana privata, nu e firma, etc..
ma gandesc sa incep cu o reclamatie la politie prin care sa cer sa se constate in mod oficial faptul ca acest vecin are 4 camere care imi filmeaza curtea , ca sa am eu o dovada la mana cu care sa merg in instanta. caci altfel el le poate oricand demonta si nega ca mi-ar fi filmat vreodata curtea. iar eu vreau sa cer daune pentru ca ani de zile mi-a filmat curtea.
asadar cum credeti ca ar trebui sa procedez?