vrem sa facem succesiunea dupa bunica care a decedat in urma cu 18 ani. a avut patru copii din care trei au murit si au mostenitori iar al patrulea traieste.am convenit cu matusa si ceilanti veri sa-mi lase mie casa si terenul din curte contra unei sume de bani. deoarece unii veri sunt stabiliti in strainatate si nu se pot prezenta decat prin procura, intreb cum ar fi mai bine si mai usor sa intru in posesia mostenirii devenind proprietar?sa renunte la mostenire in favoarea mea?sau accepta mostenirea, titlul de proprietari urmand sa-mi vanda fiecare prin contract vanzare-cumparare?tinand cont ca oricum am convenit sa le dau o suma destul de maricica , care ar fi solutia cea mai buna si mai favorabila mie per total?cadastru, intabulare, carte funciara,taxe...si toate cele .multumesc ps.nu stiu daca aici trebuia sa intreb dar am nevoie de indrumare si sper intr-un raspuns competent
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
mergeti la notar, spuneti ce vreti, va scrie cum sa scrie in procura, va face si o socoteala ca sa stiti cam cat ar costa sa va faceti idee , vorbiti cu cei din strainatae sa va dea procura la ambasada sau consulat si rezolvati cum scrie doamna avocat mai sus.