avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indrumare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indrumare succesiune

vrem sa facem succesiunea dupa bunica care a decedat in urma cu 18 ani. a avut patru copii din care trei au murit si au mostenitori iar al patrulea traieste.am convenit cu matusa si ceilanti veri sa-mi lase mie casa si terenul din curte contra unei sume de bani. deoarece unii veri sunt stabiliti in strainatate si nu se pot prezenta decat prin procura, intreb cum ar fi mai bine si mai usor sa intru in posesia mostenirii devenind proprietar?sa renunte la mostenire in favoarea mea?sau accepta mostenirea, titlul de proprietari urmand sa-mi vanda fiecare prin contract vanzare-cumparare?tinand cont ca oricum am convenit sa le dau o suma destul de maricica , care ar fi solutia cea mai buna si mai favorabila mie per total?cadastru, intabulare, carte funciara,taxe...si toate cele .multumesc ps.nu stiu daca aici trebuia sa intreb dar am nevoie de indrumare si sper intr-un raspuns competent
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:16, 16 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbateți moștenirea și apoi încheați un act de partaj, prin care dvs. luați casa și terenul, iar celorlalți le dați partea lor în bani (sultă).

Un act de partaj (un sigur act) mi se pare mai potrivit decât ... „enshpe” vânzări. Dar fiecare face ce crede.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti la notar, spuneti ce vreti, va scrie cum sa scrie in procura, va face si o socoteala ca sa stiti cam cat ar costa sa va faceti idee , vorbiti cu cei din strainatae sa va dea procura la ambasada sau consulat si rezolvati cum scrie doamna avocat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara va scriu si va intreb in legatura cu o problema. apartamentul ... Doru8888 Doru8888 Buna seara Va scriu si va intreb in legatura cu o problema. Apartamentul in care locuiesc este al bunicii. Ea a fost copropietar cu bunicul (decedat). Au ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre nepot si unchi master333 master333 Buna ziua !!! Tatal meu a decedat acum o luna iar eu am ramas unicul mostenitor deoarece nu a fost casatorit si nici nu am alti frati. In urma lui mi-a ramas ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "cedare"in termeni notariali? clienta noua clienta noua Sunt mandatara unei rude in varsta si fara copii,care m-a imputernicit printr-o procura sa o reprezint in toate etapele dezbaterii succesorale asupra casei ... (vezi toată discuția)