avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul postnatal...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul postnatal...

am si eu o intrebare pentru cei care sunt in masura sa ma ajute cu un raspuns....peste 2 sapt raman acasa urmeaza ca peste o luna jumate sa am un bebe...intrebarea mea este, societatea la care lucrez in prezent e obligata sa-mi pastreze locul de munca, este obligata ca la revenirea mea,peste doi ani, sa-mi ofere din nou locul de munca...exista vreo exceptie?
Cel mai recent răspuns: Monica Nicolau , Consilier juridic 11:22, 17 August 2006
Pe durata concediului pentru cresterea copilului ,contractul tau individual de munca se suspenda. Tot in aceasta perioada societatea la care lucrezi va angaja o persoana ce va indeplini sarcinile tale de serviciu, pana la intoarcerea mamei din concediu. Firma este obligata sa-ti redea postul in momentul in care te-ai decis sa te intorci la serviciu; dupa 2 sau 3 ani (in cazul copilului cu handicap) sau mai devreme de aceasta perioada. Se intalnesc cazuri cand la intoarcerea din crestere copil, administratorul societatii schimba fisa postului, lucru care nu trebuie acceptat de salariata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in concediu de maternitate si am aflat ca postul meu sa va restructura alina_mm alina_mm Sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani. Bebe are varsta de 8 luni asadar mai pot sta in concediu mult si bine pana implineste copilul varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Intoacerea la locul de munca dupa concediu ingrijire copil cu varsta de pana la 2 ani PaulaBogdan PaulaBogdan Buna ziua. Am si eu o mare problema: in luna ianuarie 2010 trebuie sa ma intorc la locul de munca, dar seful meu mia spus ca datorita faptului ca nu am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca dupa incheierea concediului de crestere a copilului pana la 2 ani crinafrandes crinafrandes Buna ziua. Sunt in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani din 1 aprilie 2010. in 4 feb 2012 ar trebui sa ma intorc la munca numai ca a intervenit o ... (vezi toată discuția)