Buna ziua am un prieten din Anglia care a cunoscut o fata din romania pe un site de matrimoniale. Dupa primele discutii prietenul meu sa oferit sa ii trimita bani pentru asi face pasaport si sa aiba ea pe drum 400 euro prin western union, la cateva zile dupa fata ia zis ca are de platit taxele la facultate pentru a se transfera la o facultate la distanta ceea ce o poate ajuta pe ea sa mearga la el si sa isi continuie studiile in acelasti timp si de asceasta data el sa oferit sa ii trimita banii 600 de euro .Inainte de Craciun fata ii zice ca vrea sa se duca la munte cu o prietena dar nu are bani si de asta e suparata asa ca el ii trimite din nou 400 de euro acum cateva zile fata si-a schimbat comportamentul nu mai vorbea la fel ca inainte la telefon ca ieri cand a sunat telefonul inchis .Intrebarea mea este daca poate sa isi recupereze banii si ce trebuie sa faca in acest sens ii poate face o plangere la politie sau trebuie sa o dea in judecata
poate sa faca mai intai plangere, e posibil ca nu doar acest prieten al dvs. sa fie pacalit, astfel incat politia ar trebui sa demareze o ancheta pentru aceasta persoana.
nu cred ca rezolva ceva. presupun ca acei bani i-a trimis sub titlul de "cadou", "donatie" sau altceva. a mai fost un caz la tv cu un francez care fusese tzepuit de o romanca, de suma de 200 mii euro. la sf reportajului, o purtatoare de cuv a politiei a spus ca nu se va incepe urmarirea asupra persoanei respective, deoarece banii i-au fost dati de buna voie. deci, mari sanse de reusita nu cred ca are.
Poate face o plangere la politie dar nu vad vreo posibilitate sa aiba vreo finalitate. Genul acesta de infractiuni este mai greu de probat. Asa cum sublinia si colega mea, banii au fost trimisi de buna voie si nu se poate face dovada ca au fost cheltuiti in alt scop decat cel initial!
Din pacate, uneori, naivitatea se plateste!
Sechestrare persoana?
un-tip
Va rog sa ma ajutati! Cunosc o fata de 18 ani care a plecat in Italia de 1luna si jumatate la fostul ei prieten.Cam de o saptamana fata vrea sa se intoarca ... (vezi toată discuția)