avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Unde se judeca actiunea care are ca, obiect ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Unde se judeca actiunea care are ca, obiect intervenirea ...

Buna ziua,

Unde se judeca actiunea care are ca, obiect intervenirea prescriptiei a datoriei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 17:48, 19 Iunie 2021
Buna ziua,

Regulă generala este că instanța de la domiciliul pârâtului va fi competenta sa judece, dar depinde de mai multi factori, cum ar fi:
- natura contractului din care provine datoria (daca este unul în care aveți calitatea de consumator se poate introduce și la instanta de la domiciliul consumatorului)
-numarul pârâților (daca sunt mai multi se poate introduce la instanta de la domiciliul oricăruia)
-cuantumul datoriei (daca depășește 200.000 lei va fi competenta tribunalului, nu a judecătoriei)
-momentul în care invocați excepția prescripției (pe calea contestației la executare- va fi competenta judecătoria din raza domiciliului debitorului, pe cale principală, caz în care se va stabili potrivit elementelor concrete ale speței).

Daca îmi oferiți mai multe detalii, va pot da un răspuns clar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta materiala si teritoriala rolex rolex Cine are competenta de a judeca in prima instanta o somatie de plata introdusa de o societate comerciala impotriva unei primarii cu o valoare de 1,5 miliarde ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori din afara casatoriei codreank_30 codreank_30 Buna ziua! As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva, in legatura cu o problema legata de doi copii din afara casatoriei. Am doi baietei gemeni care sunt in ... (vezi toată discuția)
Jurisdicție teritoriala Micheleplacido Micheleplacido Va rog un răspuns.Instanta de judecată avea jurisdicția teritorială numai asupra împrumutatului și nu asupra giranților.Este legala pronunțarea și ... (vezi toată discuția)