buna ziua !
Parintii au incheiat un contract de intretinere pentru un apartament, cu mine si sora mea in care au fost inclusi si sotii.
In urma decesului ambilor parinti ,dorim sa facem succesiunea, dar am fost informati de la biroul notarial ca , trebuie sa fac un act de vanzare cumparare cu sora mea.
Doresc sa va intreb daca aceasta este modalitatea corecta de rezolvare a succesiunii?
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Apartamentul NU face parte din succesiune. Nu mai era în patrimoniul părinților dvs. la data decesului lor. Fusese înstrăinat contra întreținere de pe vremea când trăiau. Proprietari sunteți dvs., soția, sora și soțul.
Dacă doriți să cumpătrați partea surorii și a soțului ei din ap, cumpărați-o. Dar nu are treabă cu succesiunea părinților.
Succesiunea părinților o dezbateți pe ce or mai avut părinții la data decesului, dacă or mai fi avut. (apartamentul nu-l mai aveau de la data încheierii actului).
Vanzare mostenire
oanalumi
In urma decesului parintilor, a ramas un apartament. Dreptul la mostenire il avem eu si sora mea. Intai a decedat mama, si la doi-trei ani dupa ea, tata. Dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire-impartire
Daniel1900
Suntem 3 surori iar acum cateva zile tatal nostru a decedat ,mama a decedat acum mult ani in urma!Acum am doua intrebari la care sper sa primesc un raspuns! 1. ... (vezi toată discuția)