avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speță Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speță Succesiune

Speță Succesiune

Buna ziua!
Am si eu urmatoare speța! Am fost la 5 notari cu 5 pareri diferite.
S. A decedat in octombrie 2019. Nu are copii. Nu are sot.
Parinti sunt decedați.
Pot veni la mostenire eu?
Bunicul meu si S(persoana decedata) sunt veri primari.
Numai sunt mostenitori pe nici o linie. Descendenta sau ascendenta.
Pot cere um certificat de calitate Moștenitor cat sa pot depune in instanta daca pe cale notariala nu se poate?
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2021
NedElena, utilizator
Cel mai recent răspuns: NedElena , utilizator 15:21, 23 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 963. - NCC

(2) Descendenții și ascendenții au vocație la moștenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai până la gradul al patrulea inclusiv.

Doar moștenirea în linie colaterală este limitată de legea civilă. Nu și în linie dreaptă.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin moștenire legală nu aveți șanse, chiar dacă chiar nu mai e nimeni și nici vreun testament în favoarea altcuiva. Dacă mai trăiește bunicul, el are drept de moștenire și poate să semneze o procură să vă ocupați dumneavoastră. Dacă și bunicul e decedat, puteți începe o posesie asupra bunurilor imobile ale strămătușii defuncte și, în timp, să obțineți dreptul de proprietate prin uzucapiune.
Maximilian de Habsburg e fiul principesei Ileana, care a fost ultimul proprietar dinainte de comunism al castelului Bran. În general, și la grofi, e tot la fel. Dar, cum ziceau și colegii, între ascendenți și descendenți direcți limitele sunt doar cele ale biologiei.

dodoambra a scris:

Pai mostenitorii grofilor sau a castelului din Bran a cata generatie erau de si-au recuperat averile?

In ce consta posesia de bunuri?
Întreținerea si impozitul sunt plătite de mine de 2 ani. Adica din octombrie 2019 de cand a murit. Nu ne gandeam ca nu pot deschide taxa de succesiune. Adevarul este ca nu m-am interesat nici atunci!
E vorba de un apartament cu 2 camere si 2 depozite la termen la banca.
Ele intra la bunuri imobile?
Multumesc anticipat!
Bunicul este decedat din 2002 si tatal meu din 1998.
Alexandru Surcel a scris:

Prin moștenire legală nu aveți șanse, chiar dacă chiar nu mai e nimeni și nici vreun testament în favoarea altcuiva. Dacă mai trăiește bunicul, el are drept de moștenire și poate să semneze o procură să vă ocupați dumneavoastră. Dacă și bunicul e decedat, puteți începe o posesie asupra bunurilor imobile ale strămătușii defuncte și, în timp, să obțineți dreptul de proprietate prin uzucapiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire gabrielamichell gabrielamichell sunt var de al doilea cu decedatul ,nu are mostenitori ,mostenirea este din batrani,decedatul are certificat de mostenire ,pot deschide succesiunea dupa 1 de ... (vezi toată discuția)
Frate mostenitor? trueblack trueblack Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Fara mostenitori getvoi getvoi Buna ziua!Eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani si suntem coproprietarii unui apartament si nu avem copii.In cazul in care ar ramane unul singur in ... (vezi toată discuția)