După decesul soției mele in 2017 eu am acceptat succesiunea in fata notarului.
Soția mea avea o fata din prima căsătorie ,care a decedat in 2015, aceasta avea 2 copii, adulti , cu facultățile terminate, la moartea bunicii lor. Nu au vrut sa participe la înmormântare spunând ca cimintirul este prea departe si este f cald,luna Iulie. Au venit odată la mine acasă la propunerea mea, invitându-i sa ia ce doresc amintire de la bunica lor.a venit unul singur si a luat un ceas si alte bijuterii ale soției.
In curând se împlinesc 4 ani de la moartea soției mele si ei nu au mai dat nici un semn de viața. Eu am 93 de ani.
As dori sa fac succesiunea ,întrebarea mea este dacă cei 2 nepoți care nu au făcut acceptarea succesiuni mai au vreun drept legal la succesiune după 4 ani?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu aveti rude de pana la gradul 4 care va mostenesc in mod legal, dar aveti doritori care va vor averea, le puteti lasa prin testament, nu va complicati cu dezbaterea succesiunii si traiti linistit.
O succesiune dureaza si se poate sa nu ii vedeti finalul.
Succesiune instanta
parisor
Buna seara!
Discutam despre succesiunea bunicilor mei(bunica a decedat in 1977 si bunicul a decedat in 2006) , care au doi mostenitori pe tatal meu si sora ... (vezi toată discuția)