avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După decesul soției mele in 2017 eu am acceptat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După decesul soției mele in 2017 eu am acceptat succesiunea ...

După decesul soției mele in 2017 eu am acceptat succesiunea in fata notarului.
Soția mea avea o fata din prima căsătorie ,care a decedat in 2015, aceasta avea 2 copii, adulti , cu facultățile terminate, la moartea bunicii lor. Nu au vrut sa participe la înmormântare spunând ca cimintirul este prea departe si este f cald,luna Iulie. Au venit odată la mine acasă la propunerea mea, invitându-i sa ia ce doresc amintire de la bunica lor.a venit unul singur si a luat un ceas si alte bijuterii ale soției.
In curând se împlinesc 4 ani de la moartea soției mele si ei nu au mai dat nici un semn de viața. Eu am 93 de ani.
As dori sa fac succesiunea ,întrebarea mea este dacă cei 2 nepoți care nu au făcut acceptarea succesiuni mai au vreun drept legal la succesiune după 4 ani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:20, 19 Iunie 2021
Da, au acceptat in mod tacit succesiunea bunicii lor.
Este și în interesul lor să dezbată succesiunea.
Dvs aveti copii sau alte rude?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2021
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti rude de pana la gradul 4 care va mostenesc in mod legal, dar aveti doritori care va vor averea, le puteti lasa prin testament, nu va complicati cu dezbaterea succesiunii si traiti linistit.
O succesiune dureaza si se poate sa nu ii vedeti finalul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns: dacă bunica încă trăiește, ce drept de moștenire avem noi nepoții după moartea tatălui, dacă ea nu a făcut succesiunea după moartea străbunicii? D@n@@@ D@n@@@ Nu știu cum sa încep. ....tatăl meu a murit acum 7 ani, bunica(mama lui) inca trăiește are 93 de ani, tatăl meu in certificatul de naștere la tată are ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu dezbati mostenirea timp de 3 ani de la deces? AniAniAni AniAniAni Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi in legatura cu dezbaterea unei mosteniri. Dupa moartea bunicului meu, mama mea (fiica lui) a dezbatut ... (vezi toată discuția)
Cum deschid succesiunea in instanta marfan marfan buna ziua, am un bunic pentru care nu s-a deschis inca succesiunea. toate bunurile lui sunt insa trecute pe numele sotiei lui (bunica) si chiar, dintr-o ... (vezi toată discuția)