avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Se dă următorul caz, apartament etaj 4 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Se dă următorul caz, apartament etaj 4 de pe fațada ...

Bună ziua!
Se dă următorul caz, apartament etaj 4 ,ultimul etaj, de pe fațada apartamentului se desprinde tencuiala, ceilalți proprietari amenință cu instanța proprietarul apartamentului în vederea refacerii fațadei,acuză de asemenea proprietarul că "a spart" gresia de la geamurile etajelor inferioare și burlanul de scurgere a apei precum și că au cărat tencuiala căzută jos în grădinile instalate ilegal. Vederea apartamentului este către spatele blocului unde nu există alee pe lângă bloc. Poate fi proprietarul tras la raspundere ?Nu există asociație de proprietari iar în momentul de față proprietarul nu își permite să facă o investiție de genul.
Mulțumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2021
FlorentinaMarin, utilizator
Cel mai recent răspuns: FlorentinaMarin , utilizator 14:02, 22 Iunie 2021
Nu proprietarul respectiv va plăti "oalele sparte" sau orice ale stricăciuni, ci, conform legii (codul civil), toți proprietarii din acel bloc. Fațada este parte comună. Așa că să o lase mai moale cu instanța cei nemulțumiți și să participe la cheltuielile de reparație.


Chiar daca nu este constituita asociatie de proprietari,conform disp Nou Cod Civil toti proprietarii detin obligatia sa contribuie la intretinerea si reparatia partii comune din imobil de locuit in comun
Da, doar ca primăria bagă pe gât proprietarului reparația pe motiv că nu există asociație de proprietari. Și acoperișul are nevoie de reparații, tot proprietarul le suportă pentru ca stă la ultimul etaj?

ynocentta a scris:

Chiar daca nu este constituita asociatie de proprietari,conform disp Nou Cod Civil toti proprietarii detin obligatia sa contribuie la intretinerea si reparatia partii comune din imobil de locuit in comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.sunt proprietara unui apartament situat la etajul 1 ... disgraziata disgraziata Buna ziua.Sunt proprietara unui apartament situat la etajul 1 al unui bloc.La parter sunt doar spatii comerciale.Se desprinde tencuiala de pe partea inferioara ... (vezi toată discuția)
Fatada balconului erasion erasion Locuiesc la etajul 9 al unui bloc cu 10 etaje. Am un blacon inchis cu cadru metalic, partea inferioara a balconului este din placa de beton. Am fost sunata ... (vezi toată discuția)
Despagubire avarie autoturism nety2014 nety2014 De pe fatada unui balcon a cazut tencuiala si a spart luneta unui autoturism parcat la 1 m de imobil (distanta de 1 m este betonata pe aici circuland des si ... (vezi toată discuția)