avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deshumarea, mutarea osemintelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deshumarea, mutarea osemintelor

Salutare, cum se poate proceda in urmatoarea situatie:
Sotia a fost inmormantata in locul de veci al parintilor ei, parinti care sunt in viata. Pentru ca situatia e delicata , parintii sotiei nu sunt deacord ca sotul sa fie si el inmormantat acolo, asa ca sotul ar vrea deshumarea sotiei si mutarea ei la un cimitir din acelasi oras unde detine locul. Se poate face deshumarea si mutarea osemintelor daca parintii sotiei nu sunt deacord? Sotia este decedata de 12 ani.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:47, 20 Iunie 2021
(1) Orice persoană poate determina felul propriilor funeralii și poate dispune cu privire la corpul său după moarte.
(2) În lipsa unei opțiuni exprese a persoanei decedate, va fi respectată, în ordine, voința soțului, părinților, descendenților, rudelor în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv, legatarilor universali sau cu titlu universal ori dispoziția primarului comunei, orașului, municipiului sau al sectorului municipiului București în a cărui rază teritorială a avut loc decesul. În toate cazurile se va ține seama de apartenența confesională a persoanei decedate.

Teoretic puteti, practic, cererea o face concesionarul gropii.
Ar trebui sa o lasati sa se odihneasca, nu sa o mutati, ca nu are importanta daca va ongropati impreuna sau nu.

[ link extern ]
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la incinerare Kojin Kojin Buna seara, Am o intrebare care probabil va deranja multe persoane. Va rog sa nu imi reprosati nimic; mai mult de atat, daca nu aveti raspunsuri, va rog ... (vezi toată discuția)
Autorizare deshumare. Sofia Dan Sofia Dan Buna ziua as dori sa aflu cine da autorizatie de deshumare. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Acte deshumare Livica Livica Buna ziua! Mama mea vrea sa-l dezhumeze pe tatal meu pt ca nu are acte pe locul unde este inmormantat. De la cimitir i s-a cerut acordul titularilor, altfel ... (vezi toată discuția)