moonshadow a scris:
Azi am introdus o contestatie, pentru a contesta legal modul abuziv in care am fost dat afara.
Intrebarile mele sunt:
1. Trebuie sa ii comunic eu patronului ca l-am actionat in judecata sau va afla cand ii comunica instanta?
2. Ce pretentii poate emite patronul firmei fata de mine(ca si activitate in cadrul firmei) avand in vedere ca anterior mi-a restrictionat accesul la locul de munca?
Sincer, nu inteleg ce document aveti la dvs in afara de acea comunicare. Intre timp v-au incetat raporturile de munca si v-au dat o decizie in acest sens?
Ptr ca numai o astfel de decizie o puteti contesta la tribunal in termen de 30 zile de la comunicare.
In aceasta privinta, nu trebuie sa faceti dvs comunicarea catre angajator ca l-ati dat in judecata. Este sarcina tribunalului sa trimita citatia insotita de o copie a contestatiei dvs.
Patronul nu poate sa vina cu reclamatii privind activitatea dvs ptr ca nu rezulta de nicaieri ca ati fost cercetat disciplinar ptr o anumita fapta.
Restictionarea accesului la locul d emunca reprezinta o incalcare a dreptului constitutional la munca. Iar faptul ca angajatorul a fost suficient de prost inspirat ca sa si scrie asta intr-o hartie este un mare As in maneca pe care vi l-a plasat.
Apoi, faptul ca v-a solicitat in scris sa va dati demisia este al 2-lea As servit intrucat se poate demonstra reaua-credinta existenta in cadrul raporturilor de munca.
Probabil ca studiind documentele pe care le aveti se mai pot descoperi si alte hibe.