avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

Patronul mi-a restrictionat accesul la birou(locul de munca), printr-o comunicare, in care imi cerea sa-mi dau demisia(nu am facut -o), si spunea ca doreste incetarea raporturilor de munca dintre mine si firma.
Nu mi-a dat sa semnez nici o hartie, dar mi-a spus ca sunt in preaviz si ca pot sa stau acasa.
Azi am introdus o contestatie, pentru a contesta legal modul abuziv in care am fost dat afara.
Intrebarile mele sunt:
1. Trebuie sa ii comunic eu patronului ca l-am actionat in judecata sau va afla cand ii comunica instanta?
2. Ce pretentii poate emite patronul firmei fata de mine(ca si activitate in cadrul firmei) avand in vedere ca anterior mi-a restrictionat accesul la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 13:00, 10 Ianuarie 2010
Contestatie la ce ati facut ? ... aceasta poate fi facuta numai dupa ce primiti decizia de concediere sau de incetare a raportului de munca.
Instanta poate sa va respinga cererea ca prematur introdusa.
In Comunicarea primita de mine administratorul firmei spunea ca din motivele1.2.3., doreste incetarea raporturilor de munca dintre mine si firma sa.
In acelasi timp, in aceeasi Comunicare solicita ca eu sa-mi d-au demisia.
Printr-un alt act mi s-a cerut sa predau codul de acces in birou, cheile de la usa biroului si cheile de la masina de serviciu, lucru pe care l-am facut, semnand acel act.
Bineinteles ca otivele invocate sunt total aiurea(nu au suport juridic)
Angajatorul nu poate sa va oblige sa va dati demisia .. prin urmare, daca doreste sa va concedieze sau sa inceteze raporturile de munca trebuie sa procedeze potrivit prevederilor legale in materie.
EU AM O PROBLEMA DESTUL DE GRAVA CU PATRONUL MEU ASA CA NU STIU CE SA MA MAI FAC


CE MA POT FACE IN LEGATURA CU PATRONUL MEU CARE NU VREA SA-MI INCHIDA CARTEA DE MUNCA SI SA MI-O DEA PE MOTIVUL CA NU I-AM DUS ACELE HARTII EU INTRE TIMP AM DUS ACELE HARTII LA MAGAZINUL UNDE AM LUCRAT SI I L-AM DAT UNEI COLEGE DE A MEA RUPTE BINTELES DAR EL ESTE DE NEINTELES ESTE SUB ORICE CRITICA MA TOT AMENITA CA IMI FACE PLANGERE LA POLITIE SI CA MA DA IN JUDECATA PT CA IAM FURAT ACELE DOACUMENTE CARE DE FAPT ERAU NISTE HARTII ASA CUM V-AM MAI SPUS DECAT CU STAMPILA FIRMEI PE ELE FARA SA FIE COMPLECTATE CE CREDETI SFATUITIMA SI PE MINE VA MULTUMESC CU MULT RESPECT
moonshadow a scris:


Azi am introdus o contestatie, pentru a contesta legal modul abuziv in care am fost dat afara.
Intrebarile mele sunt:
1. Trebuie sa ii comunic eu patronului ca l-am actionat in judecata sau va afla cand ii comunica instanta?
2. Ce pretentii poate emite patronul firmei fata de mine(ca si activitate in cadrul firmei) avand in vedere ca anterior mi-a restrictionat accesul la locul de munca?



Sincer, nu inteleg ce document aveti la dvs in afara de acea comunicare. Intre timp v-au incetat raporturile de munca si v-au dat o decizie in acest sens?
Ptr ca numai o astfel de decizie o puteti contesta la tribunal in termen de 30 zile de la comunicare.
In aceasta privinta, nu trebuie sa faceti dvs comunicarea catre angajator ca l-ati dat in judecata. Este sarcina tribunalului sa trimita citatia insotita de o copie a contestatiei dvs.
Patronul nu poate sa vina cu reclamatii privind activitatea dvs ptr ca nu rezulta de nicaieri ca ati fost cercetat disciplinar ptr o anumita fapta.
Restictionarea accesului la locul d emunca reprezinta o incalcare a dreptului constitutional la munca. Iar faptul ca angajatorul a fost suficient de prost inspirat ca sa si scrie asta intr-o hartie este un mare As in maneca pe care vi l-a plasat.
Apoi, faptul ca v-a solicitat in scris sa va dati demisia este al 2-lea As servit intrucat se poate demonstra reaua-credinta existenta in cadrul raporturilor de munca.
Probabil ca studiind documentele pe care le aveti se mai pot descoperi si alte hibe.

Alte discuții în legătură

Dat afara de la locul de munca si pus sa scriu si sa semnez demisia! sor3L_21 sor3L_21 Buna seara!Am o intrebare juridica.Am fost dat afara de la locul de munca fara nici un avertisment verbal sau scris si pus sa-mi scriu si sa semnez ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva andynho andynho Buna ziua. Sunt angajat la firma X 2 luni ca si agent comercial la un magazin online intr-o munca de birou unde patronul firmei mai are si alte firme ( o ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim-codul muncii costinioan costinioan In data de 30 nov 2009a fost emisa pe numele meu o decizie de suspendare a CIM cu art.52(1) lit a, iar in 05.12 2009 s-a emis un act aditional la CIM prin care ... (vezi toată discuția)