Buna ziua,
dupa primirea deciziei de pensionare anticipata partiala, datata 31.05.2021 am anuntat oficial angajatorul in data de 18.06.2021 solicitand decizia de incetare a C.I.M. de drept. Am solicitat incetarea contractului la data de 30.06.2021, aceasta fiind data la care imi expira contractul de telemunca. Totodata am solicitat eliberarea Deciziei de incetare a C.I.M. cat mai repede, deci anterior datei de 30.06, pentru a o transmite mai departe la Casa Judeteana de Pensii, in scopul punerii in plata, dupa incetarea C.I.M. Persoana de resurse umane afirma ca nu poate emite Decizia mai devreme de 30.06 ca nu este legal, lucru de care ma indoiesc. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc mult!
C.i.m. va inceta de drept la data comunciarii deciziei de pensionare anticipate partiale si nu cand doriti dvs sau angajatorul.
Constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare