avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa 24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa 24

Buna ziua,

O data cu eliberarea certificatului de deces pentru mama, cei de la primarie ne-au pus sa completam si Anexa 24 cu mostenitorii prezumtivi. E legal asa ceva? Nu e problema de mostenire, nu suntem decat 2, tatal meu si cu mine, unicul copil, insa de ce ar interesa primaria asa ceva? Poate un mostenitor renunta sau vrea sa accepte mostenirea sub beneficiu de inventar, il impiedica cu ceva acea hartie?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:53, 24 Iunie 2021
Da, este legal.
Procedura succesorala se poate deschide și la cererea secretarului unității administrativ teritoriale in raza căreia defunctul a avut ultimul domiciliu.
De la intrarea in vigoare a noului Cod civil, nu mai exista acceptarea sub beneficiu de inventar.
Dar, în orice caz, nu va împiedica nimic sa va exercitati dreptul de opțiune succesorala.
De asemenea, țineți cont, ca mai devreme sau mai tarziu tot va trebui să dezbateti succesiunea, iar daca se împlinesc mai mult de 2 ani de la data decesului, veti avea de achitat și un impozit de 1% din valoarea masei succesorale. Deci va costa mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de ... Sever Simion Sever Simion A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de la evidenta populatiei din oras ca sa il ingrop. Ei, in mod smecheresc si abuziv, mi-au luat ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau mostenire? lucica maria lucica maria Tatal meu a decedat din 2007 si nu s-a facut succesiune din lipsa banilor. Cei 2 copii nu sunt trecuti in actele de proprietate a casei ( apartament ).Daca nu ... (vezi toată discuția)
Succeasiunea anayd26 anayd26 tatal meu a decedat in septembrie 2009. in acel moment era la a treia casatorie,avand copii cu toate cele trei sotii dintre care 3 sunt minori. detinea o firma ... (vezi toată discuția)