avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare telecomandate ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare telecomandate ?

Buna ziua,
Repartitoarele de caldura (Siemens) au fost montate la inceputul lui 2005. Cele din baie si bucatarie , nu mai aratau corect (amestec de cifre si litere...) din 03 2009; de atunci am platit probabil "pausal"pentru cele doua...(cam 30% in plus). Defectarea (consumarea bateriei) am pus-o in seama mediului mai umed din cele doua incaperi. Ap. fiind la parter, aceste doua repartitoare erau vizibile si din exterior.... Avand in vedere o serie intreaga de sicane, puse la cale de un grup cu interese imobiliare, n-am exclus total posibilitatea ca cele doua repartitoare sa fi fost dereglate cu o telecomanda...
E semn de paranoia, sau era posibil ? Multumesc.


Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Tiberiu Lazar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:06, 12 Ianuarie 2010
"cum se poate reseta"
in caz ca nu exista niciun buton pe care scrie "R" singura optiune este intreruperea alimentarii prin scoaterea bateriei!
Aceste repartitoare de costuri, ca se numesc Simens sau altcumva sunt programate sa se reseteze singure la sfarsitul perioadei de furnizare a energiei termice (la sf. lunii aprilie), cu memorarea consumului pe perioada trecuta, astfel incat la reluarea programului de incalzire a locuintelor, aceste repartitoare "pleaca" din zero.
Cel mai bine ar fi sa mergeti la firma care administreaza activitatea de repartizare a costurilor cu incalzirea prin repartitoare sa le explicati ce si cum si cred ca problema se poate rezolva 100%.
Ca sunt persoane (unele cu diferite functii) care sunt impotriva repartizarii costurilor cu incalzirea prin repartitoare, nu neg insa observati ca este si cadul legal pentru functionarea acestora... Daca m-ati intreba pe mine, v-as raspunde ca in conditiile tarii noaste - este chiar o calamitate! Cunosc proprietari care stau cu aceste repartitoare pe zero, se incalzesc numai de la tevile comune si eventual de la vecinii care vor sa aiba un confort termic rezonabil - practic tremura de frig prin case, mai "forteaza" situatia cu aragazul degradand din ce in ce mai mult apartamentele, eventual se imbolnavesc si dau banii pe medicamente. Nu mai vorbesc ca pretul platit pe aceste servicii este destul de mare, nu mai vorbesc de discutiile care se poarta la asociatii si cum "incarca" administratorii facturile proprietarilor!
@Adam Grecu...:)
Ma scuzati, dar Dv. aveti repartitoare acasa?

Numai si din ce ati spus rezulta ca, prin contorizarea caldurii, fiecare, cunoscandu-si buzunarul, da drumul la calorifer atat cat poate plati - orientativ.
Daca nu ar fi repartitoare si oamenii care nu pot plati caldura, pentru ca nu au bani, ar ramane restanti, asa cum se intampla acum multi ani, cand iarna era o nenorocire prin blocuri de cati restantieri erau, cotele fiind destul de mari din cauza caldurii.

La mine repartitoarele se reseteaza pe 1 ianuarie al fiecarui an.

Administratorii nu au ce sa incarce la caldura pentru ca acest calcul este facut de firma care a montat repartitoarele...si socoteala este "tanda pe manda", cum se zice.....

Nu am repartitoare. Ne-a ferit Cel de sus! Locuiesc intr-un bloc cu 3 pereti afara (toate ap. au 2 camere), iar peretii sunt relativ subtiri si din aceasta cauza ap. sunt foarte energofage - indiferent ce sistem de incalzire s-ar folosi. Acasa am CT si stiu ca consum gaze, nu gluma, cum spuneam pentru realizarea unui confort termic decent. Cum avem un nepotel de un an si cateva luni care ne viziteaza destul de des, este necesar sa ridic un pic stacheta confortului termic. Adevarul este ca pana acum nu am avut parte de o iarna adevarata, totusi, cu tot respectul, sunt proprietari, nu chiar asa de necajiti care, astazi 11.01.2010 prezinta un consum de 1(una) unitate consumata (nov.+dec.2009), dar sa stiti ca sunt altii care sunt pe zero! O fi cum spuneti dvs. oamenii sunt constienti, nu au bani nu consuma.... Totusi, de multe ori fac o comparatie cu proprietarii care locuiesc la casa (in oras), precum si cei de la tara - in conditiile in care reteaua de gaze lipseste, ce fac acesti oameni, mor de frig in case? Eu zic ca nu, se mai pregateste omul, mai strange bani sa-si mai cumpere ceva lemne, nu? Asa este de cand lumea... Apoi, cred ca aveti si dvs. exemple dintr-astea: intr-un ap. cu 3 camere locuieste o doamna in varsta cu venituri relativ modeste - primeste 20% aj. pentru incalzirea locuintei. Este bolnava tot timpul, nu consuma energie termica, astfel ca degeaba incearca statul sa o ajute, ca daca nu consumi, ce mai inseamna 20% ajutor? Incearca copii sa o mute intr-o garsoniera, este adevarat mai mica, dar foarte calduroasa... Nu au reusit pana acum si din spusele acestora nici nu-si fac sperante....
Mai retineti un aspect: la Iasi pretul de facturare pentru populatie este de cca. 5 ani la valoarea de 175,0014 lei/Gcal, asa ca nu-mi spuneti ca este rau in Bucuresti!
Pai nici pe departe n-am spus ca e rau in Bucuresti, dimpotriva, intr-un topic, mai acu' catva timp am scris ca bucurestenii trebuie sa se declare fericiti deoarece au caldura subventionata substantial de primarie la 119.000 lei/Gcal (cu TVA).

Fenomenul "Hagi Tudose" se observa foarte des si in special in mediul urban. Nu degeaba a scris Delavrancea piesa. Fenomenul nu tine neaparat de conditia materiala, ci de fetisul pe care il fac multi oameni din BAN. Si faptul ca "isi cunosc buzunarul" este un aspect subiectiv. Unii considera ca 700 lei este absolut insuficient pentru un trai decent, altii considera ca pot trai binisor cu acesti bani, daca si-i dramuiesc. Nu pun in discutie marimea sumei, ci am dat-o ca un exemplu pur teoretic.

Iar problema cu costurile la caldura mai comporta un exemplu pe care il cunosc foarte bine, fiind al meu personal.
Am o garsoniera. Pe langa faptul ca este plasata "in mijloc", intre altele, deci suprafata peretilor exteriori foarte mica, am facut adevarate investitii in ea in primii doi ani dupa ce m-am mutat. Nici eu nu am avut bani "sa ma dea afara din casa", dar am strans si o data mi-am pus geamuri termopan, alta data am imbracat balconul in termopan, alta data am schimbat caloriferele....adica am cheltuit niste bani atunci cand am fost in stare sa-i am si sa-i strang pentru vremurile cand veniturile nu mai sunt asa de mari, astfel incat acum, avand repartitoare, pentru mine plata caldurii este "o joaca". Deci intr-un fel sau altul, confortul te costa. Depinde de tine cum iti organizezi aceasta cheltuiala ca sa-ti fie bine.....nu dai vina pe unul sau pe altul ca nu ai destul...sau ca nu ti se da destul......
Si va asigur ca nu sunt un caz singular. Foarte multa lume care a procedat asa....acum nu resimte costurile la caldura..... :)

Alte discuții în legătură

Cate gigacalorii se consuma intr-un bloc fara repartitoare? drg75 drg75 Am constatat in blocul in care locuiesc o \"ceata\" destul de deasa in ceea ce priveste intelegerea aspectelor legate calculul cotelor de caldura cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Nu mi se iau in calcul repartitoarele geluanghel geluanghel Buna ziua, avem repartitoare de scara si in urma cu 2 ani toti locatarii au montat repartioare pe calorifere. Dupa 2 ani si-au facut calcule(lele) si au ajuns ... (vezi toată discuția)