avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Doresc sa achizitionez un teren, pretul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Doresc sa achizitionez un teren, pretul este in jur ...

Buna seara!
Doresc sa achizitionez un teren, pretul este in jur de 50 mii euro. Pot face transferul bancar (persoana fizica-persoana fizica) direct in euro, sau trebuie ca plata sa fie facuta in lei?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 20:25, 5 Iulie 2021
Daca asa v-ati inteles cu vanzatorul si daca aveti amandoi conturi deschise in euro, puteti achita pretul in modalitatea indicata de dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc!
Veti plati in euro, dar in contractul de v/c notarul va face un change , la cursul BNR din ziua platii.
Notarul nu va face nici un "change". Daca partile au stabilit pretul in euro si s-au inteles ca acesta sa fie si achitat in euro, singura mentiune pe care notarul o va face cu privire la echivalentul in lei al pretului calculat la cursul BNR (optionala si asta) va fi strict in scopul evidentierii valorii la care s-au perceput taxele, fara nici un impact asupra pretului tranzactiei.
Aha! Nu-i ,,change" (scris boldat, cu intentie de usoara ironie) e echivalent in lei.
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate ... Torx Torx Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate de vanzator in care este stipulat pretul vanzarii \"X\" EUR in echivalent lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare intre persoane fizice. ... Ciuciunghezu Ciuciunghezu Salutare! Speta: contract vanzare cumparare intre persoane fizice. Suma stabilita: 75 mii euro Avans: 1000euro antecontract + 12000euro surse proprii. ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare imobil O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Vand un imobil pentru un vumparator cu prima casa. Am inceput negocierile acum cateva luni in urma si ne-am inteles in preti in euro. A trecut ... (vezi toată discuția)