avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare intre persoane fizice. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare intre persoane fizice. ...

Salutare!

Speta: contract vanzare cumparare intre persoane fizice.
Suma stabilita: 75 mii euro
Avans: 1000euro antecontract + 12000euro surse proprii. Toata suma platita in euro in cont de euro.
Credit: 62000 euro platiti in cont de euro.

Pentru ca banca sa imi poata face conversia de curs valutar cat mai aproape de bnr nu trebuie specificata ca suma de 62 mii este echivalentul de x lei la cursul bnr din ziua incheierii contractului, si va fi platita in euro in contul vanzatorului?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:13, 5 Februarie 2022
Ba da. Numai ca în practica, băncile nu accepta o astfel de mențiune în contract.

raluk0207 a scris:

Ba da. Numai ca în practica, băncile nu accepta o astfel de mențiune în contract.

Am vorbit la ing si mi-au spus sa specific ca voi face plata in euro la curs bnr.
Atunci....discutați cu notarul sa menționeze acest aspect în contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa -- tzeapa curs valutar anonim86 anonim86 Salutare, Cred ca sunt destule topic-uri deschise cu prima casa si diferenta de curs bnr. De curand am semnat un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Modalitate plata prima casa Amitrica Amitrica Pe data de 23.01.2014 am facut antecontractul cu cumparatorul prin prima casa. In antecontract la cap. 3 \\"Pretul si modalitati de plata\\" scrie: \\"Noi ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)