avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere disciplinara in conditii de contestare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere disciplinara in conditii de contestare a deciziilor de sanctiune disciplinara.

Un angajat al unei institutii de stat poate fi concediat din motive disciplinare daca se afla in proces de contestare a sanctiunilor disciplinare anterioare?

Fondul: Trei angajati ai institutiei au sesizat Consiliului de Administratie niste probleme de natura penala savarsite de conducerea institutiei, dar la nivel intern nu s-au luat masuri, exista insa un denunt penal care este in cercetare. In urma sesizarii, conducerea institutiei a inceput atacul prin aceste cercetari disciplinare/procese de anulare a angajarii asupra angajatilor care au facut sesizarea. Procesul de anulare a angajarii a fost castigat de angajatul care a fost dat in judecata. Un alt angajat a parasit institutia prin demisie.

Decizii:
Prima decizie de sanctiune (pentru toti cei trei angajati) - avertisment, din iulie 2020, este contestata, iar procesul este pe rol la tribunal.
A doua decizie de sanctiune (angajatul concediat) - reducerea salariului de baza cu 10% timp de 1 luna, din septembrie 2020, este depusa contestatia, procesul nu a inceput.
A treia decizie de sanctiune (angajatul concediat) - reducerea salariului de baza cu 10% timp de 3 luni, din mai 2021, este depusa contestatia, procesul nu a inceput.
A patra decizie de sanctiune (angajatul concediat) - desfacerea discilinara a CIM, din iunie 2021.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 28 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariatul poate fi concediat din motive disciplinare chiar daca se afla in proces de contestare a sanctiunilor disciplinare anterioare.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie de sanctionare gabi_ign gabi_ign La examenul de bacalaureat din anul 2009 am fost sanctionat de Inspectoratul Scolar Judetean. Am depus contestatie in termen legal la Colegiul de Disciplina al ... (vezi toată discuția)
...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)