avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am nevoie de ajutor!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am nevoie de ajutor!

Buna ziua! Eu si parintii mei suntem chiriasi de aproximativ 15 ani, Nu avem niciun contract cu propietarii casei, acestia fiind de acord ca noi sa nu platim chirie, de altfel acestia nu ne-au dat un termen limita pentru a locui in propietatea lor.
Acum unul dintre cei doi propietari (acestia fiind frati) a inceput sa vina la noi spunand ca vrea sa plecam, acesta neoferind un motiv concret pe baza caruia a luat aceasta hotarare, acesta a inceput sa inchida camerele din casa, limitandu-ne spatiul in care noi putem locui, acum 2 zile acesta a venit si a cerut intr-o maniera violenta, folosind injurii, jignind-o pe mama mea care este de etnie roma, ca noi sa parasim camera in care dormim spunandu-ne ca avem cateva zile la dispozitie sa ne mutam intr-o magazie de 6×6, acesta spunand ca vrea sa renoveze casa.
Eu si parintii mei nu ne permitem din punct de vedere financiar sa gasim o alta locuinta in momentul de fata, iar propietarul continua sa ne viziteze, presandu-ne sa plecam cat mai repede posibil, acesta limitandu-ne spatiul locuibil din casa, uneori chiar inchizandu-ne curentul. Eu si parintii mei am fost luati in spatiu de catre propietari, toti avand buletinele pe aceasta adresa. Am ales sa va contactez deoarece propietarul ameninta interventia politiei daca nu suntem de acord cu cerintele acestuia. Din propiile mele cercetari am dedus ca acesta nu poate sa ne evacueze decat prin instanta, deoarece noi avem buletinele facute aici. Dupa ce i-am spus propietarului ca el nu ne poate evacua prin interventa politiei, deoarece avem adresa aici, acesta a spus ca adresa din buletin nu conteaza in aceasta situatie.
Imi puteti spune va rog daca am dreptate? Poate acesta din punct de vedere legal sa ne evacueze chemand politia? Sau politia nu poate face nimic fara o hotarare in instanta?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 11:17, 1 Iulie 2021
13 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
doar daca plateati chirie va numeati chiriasi. Cum dvs nu platiti, sunteti tolerati in acel imobil. Dvs alegeti sa plecati de bunavoie la cerinta proprietarului sau sa asteptati sa fiti evacuati.
Politia nu poate intereni ca suntei luati in spatiu.
Daca asteptati insa o hotarare de avacuare, asta se lasa cu costuri- cheltuieli de judecata, de executare si despagubiri pt lipsa de folosinta.
in locul dvs, as apela la bunavointa proprietarului sa va lase 2 saptamani sa gasiti altceva.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptate, poliția nu se ocupă cu scoaterea oamenilor din case la cererea proprietarilor.
Ca să fiți evacuați trebuie parcursă o procedură care începe, obligatoriu, cu o notificare prin care vi se dă un termen să părăsiți imobilul.

Pe de altă parte, faptul că aveți domiciliile acolo nu vă dă dreptul să stați în casă până la expirarea lor dacă unul dintre proprietari nu mai vrea. Ar fi bine să vă căutați, totuși, în altă parte pentru că pe viitor vă puteți trezi cu un executor că vine să vă evacueze, iar dacă se va întâmpla asta veți avea de plătit cheltuielile de executare. Și nu sunt mici.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la asistenta sociala la primarie si cereti locuinta sociala de urgenta. Ma uitam cine a primit locuinta sociala in februarie 2021: doua persoane cu handicap, o mama cu 5 copii si asa mai departe. Avand in vedere ca nu aveti unde sa locuiti si daca eventual sunteti asistati social stiti unde sa mergeti sa solicitati locuinta la primarie. Cunosc o mama cu 8 copiii a primit locuinta in saptamana in care a facut cererea, intr-adevar este o casa cu 3 camere care are unele probleme adica trebuie invelita cu carton, trebuie racordata la utilitati, insa au locuinta. Este greu dar nu imposibil. Si da, multumiti din toata inima celor care timp de 15 ani v-au gazduit ! Nu intarziati sa va mutati, executarea silita o sa va coste mult si daca nu vreti sa platiti tot veti plati intr-o zi, cand luati un ajutor , o pensie sau un salariu, nu aveti cum sa scapati de plata executarii.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021
route, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare la care ma nelamuresc toate autoritatile valikov valikov Salutare oameni buni, o simpla intrebare am pentru dumneavoastra, eu am adresa acasa la mama mea si noi nu ne intelegem prea bine, in sensul in care m-a dat ... (vezi toată discuția)
Se poate formula plangere impotriva proprietarului? vldstf vldstf In apropierea locuintei mele, in urma cu circa 15-20 ani, pe un teren viran la acea vreme, au inceput sa-si faca case, fara nici un fel de autorizatii, mai ... (vezi toată discuția)
Terorizat in propria casa Cunosc o persoana care a ajuns sa fie terorizata in propria casa de un "prieten" caruia i-a vandut casa, pastrandu-si dreptul de uzufruct viager. Acest ... (vezi toată discuția)