avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca actul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca actul de succesiune rezultat ...

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca actul de succesiune rezultat in urma decesului sotului, masa succesorala fiind un apartament, dezbatuta de sotie si cei 3 copii minori la data dezbaterii succesiunii, deci daca actul de succesiune poate fi atacat in instanta, invocand exceptia de neconstitutionalitate privind desemnarea curatorului, actul de succesiune s-a concretizat inainte de descoperirea neconstitutionalitatii desemnarii curatorului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:02, 30 Iunie 2021
Nu, prevederile respective nu retroactiveza, si chiar daca ar fi retroactivat, ele privesc desemnarea curatorului pentru reprezentarea intereselor peroanei incapabile, si nu ale minorului (care este prevazuta de alineate separate, alineate care nu au fost declarate neconstitionale, oricum, si care sunt inca in vigoare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune basu basu de ce este important de facut succesiunea dupa moartea unuia dintre parinti? Familia are doi copii, parintele supravetuitor face succesiune; ce va insemna ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire in favoarea celorlalti mostenitori soimumircea soimumircea In urma unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila s-a instituit interdictia in ce o priveste pe fica mea majora care este bolnava. Cu acordul meu ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre mostenire si donatie carmen.pascu7 carmen.pascu7 Care este diferenta dintre mostenire si donatie din punct de vedere al taxelor notariale si catre Statul Roman? Care situatie este mai avantajoasa ... (vezi toată discuția)