avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata masurata mai mica decat cea din acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata masurata mai mica decat cea din acte

Buna seara,

Am primit o casa cu teren aferent(aprox 4000m2 3 pacele dintr-o tarla). Am demarat procedura de cadastru-intabulare si am constatat ca lipsesc 705 m2 din suprafata mostenita. Mentionez ca doar una dintre parcele este imprejmuita total, iar hotarele cu vecinii, luate in cosiderare la masuratori, sunt in prelungirea gardurilor primei parcele. Adica totul pare in regula, dar lipseste 17% din suprafata. Cum sa procedez pentru a beneficia de intreaga suprafata mostenita?
Cel mai recent răspuns: Stranger27 , utilizator 14:57, 5 Iulie 2021
de ce lipsește? o deține un alt vecin? sau, în fapt, ea nu există și e o eroare în acte?
Buna ziua,

Nu stiu cauza si nu fac speculatii. Eu am facut masuratorile, de buna credinta, dupa hotarele indicate de vecini, considerandu-i de buna credinta(masuratori necesate pentru cadastru terenului meu). Dupa masuratorile firmei care imi face cadastru a iesit o suprafata mai mica decat cea din actele de proprietate.
Doar vecinul din dreapta are cadastru facut(intabulat). Am incercat sa cer ajutorul primariei, dar cei de acolo spun ca ma pota ajuta doar cu niste schite...
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
Stranger27, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema intabulare teren Ana2012 Ana2012 Se dezbate o mostenire legata de un teren cu casa; au venit cei de la cadastru si au inceput masuratorile conform actului de proprietate; -sa constatat ca ne ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare decat in actul de proprietate paul1957 paul1957 Am mostenit de la parinti un teren. Mama il avea mostenire de la parintii ei. Actul de proprietate din 1970 este pentru 1000 de m2. Este si o schita ... (vezi toată discuția)