Buna ziua in urma unui lung proces pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat am primit amânarea aplicării pedepsei . Acum aștept sa ajungă hotărârea judecătorească definitiva deoarece a rămas definitiva prin neapelare am făcut o cerere de urgentare pentru eliberarea hotărârii dar nimic , astăzi am sunat la judecătorie iar cei de acolo mi-au spus ca nu este definitiva deoarece celălalt inculpat a făcut apel . Eu am fost chemat la probațiune deja ceea ce înseamnă ca pentru mine a rămas definitiva . Ce as putea face pentru a primi acea hotărâre cât mai curând ținând cont ca am nevoie de ea pentru a mi se restitui permisul de conducere ?
Puteți obține un certificat de grefa care sa ateste numărul de dosar, părțile, soluția și faptul că a rămas definitivă (daca este așa).
Pentru obținerea lui trebuie sa vă prezentați la sediul instanței cu o cerere in acest sens, însoțită de plata unei taxe de timbru în cuantum de 1 leu.
Găsiți mai multe detalii referitoare la certificatul de grefa pe site instanței la care s-a judecat dosarul (aveți grijă că e perioada de vacanta judecătorească și programul cu publicul suferă modificări).
Daca a rămas definitivă hotărârea, cu certificatul de grefa, dovada prin care v-a fost reținut permisul (in original) și cartea de identitate va prezentați la sediul brigăzii rutiere pentru a-l ridica.