avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc nou care face parte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc nou care face parte dintr-un ...

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc nou care face parte dintr-un ansamblu de 5 blocuri si o singura asociatie.
La blocul nostru s-a dorit montarea unei rampe. S-a intocmit un tabel cu cei care fac parte din asociatie, initial a fost presedintele in bloc dar nu s-au strans semnaturile, iar vecina care a propus montarea rampei a luat listele si a mers doar la cei care doreau rampa, obtinand in final 50+1 din cei care fac parte din asociatie. Desi initial am avut 2 oferte, si au obtinut pt cea mai ieftina semnaturi, apoi au refacut tabelul si au mers din nou la cei care doreau rampa.
Cat de legala este aceasta operatiune?Si cat de legal este sa ne puna penalizari la acest fond?
Ce putem face sa anulam aceasta decizie si sa obtinem macar alta oferta mai buna.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:11, 2 Iulie 2021
in principiu pt astfel de investitii,proprietarii isi dau acordul si imputernicesc comitetul executiv pt executarea acestora(exista des varianta cand pt anumite lucrari se pot inainta niste sume aproximative......firma da oferta cu valabilitate 1-3luni iar daca asociatia strange banii intr-un an, clar costul poate fi mai mare)

este legala refacerea tabelului si corecta.....practic proprietarii au fost anuntati ca pretul este mai mare si daca mai vor sa participe

se pot impune penalizari daca in statut nu e precizat altceva.....pana la urma se fac niste calcule pe un anumit termen si cu o marja de intarziere.....daca cineva intarzie plata cu 6 luni si da peste cap planul,e normal sa fie cumva impins de la spate si sa se urneasca lucrurile

daca obtineti o oferta mai buna o puteti inainta asociatiei....teoretic comitetul executiv este obligat si procedeaza in interesul comunitatii din care face parte

Multumesc pentru raspuns.
Toata discutia rampei a fost facuta pe grupul de fb.Presedintelui i s-a spus doar ca s-a discutat cu vecinii, total neadevarat. Si a insistat la presedinte sa primeasca listele sa obtina ea semnaturile.Tot pe fb s-a pus si un sondaj in care au votat si cate 2 persoane din acelasi apartament, si unii dintre ei nu fac parte din asociatie. Nu a fost inclus in discutie comitetul executiv. Multi au fost abordati la usa fara sa li se explice concrect cat costa si in ce consta rampa. Fiind un bloc care nu este prevazut cu 2 iesiri si avand 3 trepte la intrare si 5 la interior, panta rampei iese din discutie, plus manevrarea ei fiind greoiaie. Celor care au fost de acord li s-a spus ca va creste cu cativa lei pretul rampei. Multi au realizat tarziu ce au semnat si unii dintre ei ar vrea sa renunte la vot.Si argumentul a fost doar ca firma care o va face ia promis ca va fi foarte usoara,dar fara a prezenta date tehnice si oferta fara manopera sau termen de valabilitate pentru a contracara prima oferta.
Stiam ca la astfel de lucrari se impune acordul apartamentelor direct afectate de montarea acestor rampe.
Suma alocata rampei a fost inclusa deja intr-o singura transa.
Pe vecina care a adunat semnaturile nu a delegat-o nimeni pentru acest lucru,adica si eu pot cere piscina in scara blocului si daca obtin 50+1 o pot face?
Tot vecina care a strans semnaturile a adus si oferta cu pret mai mare si au votat pe fb, pt mine asta nu este nici ok si nici clar, multi nu au fb, multe apartamente sunt inchiriate.
In mod normal cred ca se impunea o sedinta, 3 oferte...faptul ca pretul este cu 20% mai mare ca prima si insistenta ca oferta ei este mai buna, mie mi se pare ca ar fi si un joc de interese.
Aceasta rampa nu va putea fi folosita de catre o persoana cu handicap spre exemplu, daca tot facem ceva ma gandesc ca trebuie facuta cu cap din prima, altfel vom plati alta in caz de apare o persoana cu handicap.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021
conico, utilizator
pai si care e scopul acestei rampe pana la urma?daca este interesul tuturor de a fi construita si folosita pe masura atunci se merita investitia.........daca e interesul a 1-2 persoane, atunci sa puna ei bani......ceilalti locatari nu sunt obligati sa plateasca

cere presedintelui printr-o adresa care a fost motivatia de a alege pretul considerabil mai mare...de asemenea lista de intretinere poate fi contestata in 10 zile de la afisare iar presedintele este obligat sa raspunda tot in scris
Scopul rampei este strict pentru femeile care au copii mici maxim 5..6 la momentul actual si le este greu sa coboare pe scari. Dar daca tu nu poti cara un carut de 5 kg imi este greu sa cred ca poti manevra o rampa de minim 15kg. Tabla utilizata in oferta are 15kg doar ea fara profile, balamale si etc.
Rampa exterioara pt 3 trepte ar bloca partial si usa mica a blocului, si nici unghi pentru a manevra un carucior nu ar fi, de carucior pentru o persoana handicapata nici vorba.Este un fel de ambitie a unora pe banii nostri. Asemenea rampa este montata la un singur bloc iar ei doresc desfiintarea ei pt ca nu poate fi manevrata si folosita.
Asta le-am propus si noi dar evident nu au acceptat. Au ignorat pe cei care cereau explicatii si au dus tabelul semnat si direct introdus in lista.
De asta doresc sa aflu solutii pentru a modifica daca nu pretul macar sa poata fi utilizata.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021
conico, utilizator
Atat timp cat exista acordul a 50%+1 ,hotarea este temeinica si legala
Este diferenta semnificativa intre acordul de realizare rampa si procedura d eexecutare rampa catre implica cerere de oferte,analizarea acestora d ecatre cmitetul executiv si acceptarea ofertei care intruneste si corespunde pretentiilor asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)
Constructie rampa intrare in bloc pentru persoana cu dizabilitati fizice margaux margaux Buna ziua, va rog frumos daca cineva stie sa ma indrume in cazul in care bunica mea este acum paralizata si nu se mai poate deplasa decat in fotoliul ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoane cu handicap fizic mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult, ajautati-ma si de aceasta data asa cum ati facut-o de atatea ori. La parterul scarii mele este inchiriat un apartament, unul din chiriasi ... (vezi toată discuția)