Buna ziua! Va contactez in legatura cu o problema legata de o pensie alimentara. Sunt student, urmeaza sa trec in anul 2. Acum mai multi ani, parintii au divortat (eu si fratele meu alegand sa ramanem impreuna cu mama) iar ei au cazut de comun acord ca tatal sa ofere o pensie alimentara de 2200 lei/ copil. Relatile nu au ramas bune intre mine si tatal meu, nu am mai vorbit de mult timp deoarece de fiecare data cand am avut nevoie de ajutor de ordin financiar si nu numai, el a refuzat sa se implice. La finalul liceului si inceputul facultatii, nu am cerut in instanta sa se stabileasca pensia alimentara ca procent din veniturile tatalui, acesta continuand sa ofere 2200 lei/ luna. Problema este ca aceasta suma nu-mi este de ajuns pentru a-mi implini nevoile (practic un sport destul de costisitor la nivel de amator momentan, cheltuielile fiind foarte mari si nu voi mai putea continua in felul acesta). Castigurile lui lunare declarate sunt foarte mari (in jur de 10.000 eur/luna, fiind director general la o multi-nationala), cele nedeclarate probabil si mai mari. Intrebarea mea este, cum as putea sa procedez pentru a beneficia de o suma mai mare? Care este riscul ca instanta sa hotarasca ca suma primita este de ajuns (sau si mai rau, sa considere ca am nevoie de si mai putin de atat si sa scada la o suma mai mica)? Va multumesc
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
iulianpopescu2000 a scris:
[quot Intrebarea mea este strict legata de legislatie si de cum functioneaza procesul prin care se stabileste suma pentru pensie alimentara.
articolele de lege ce se aplica sunt citate de doamna avocat mai sus. Ce trebuie sa retii, e sintagma de "pana la" , deci nu mereu se stabileste 1/3 pt 2 copii, ci suma poate cobori si sub acest raport.
repet a 3 oara cred, trebuie sa dovedesti venitul tatalui si la cat se ridica nevoile tale.