avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bun facturat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bun facturat

Buna.
Contra unei sume de bani imprumutata mi sa intocmit o factura pe un autovehicul cu chitanta aferenta.
Intrucat nu vrea sa imi mai returneze banii cum pot intra pe cale legala in posesia bunului?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 16:43, 8 Ianuarie 2010
Printr-o actiune in revendicare a bunului mobil . Actiunea se deschide la judecatoria de sector a domiciliul paratului.
Factura reprezinta actul de vanzare-cumparare a autoturismului (nu stiu exact ce este prevazut in factura....banuiesc ca marca autoturismului,serie sasiu..si toate cele pentru identificare) iar la rubrica furnizor societatea care detinea in aptrimoniul bunul....) sper...sa nufie scris altceva...., mai mult sper ca autoturismul sa apartina celui care l-a instrainat.....altfel......intervin alte variante....
Obligarea vanzatorului de a face predarea bunului, considerand ca banii imprumutati reprezinta pretul bunului facturat.
Acei bani imprumutati reprezinta pretul autoturismului.
multumesc de raspuns.Este intocmai cum mi-ai scris.
Asta inseamna ca o sa intru in posesia bunului facturat
Asa ar fi normal si legal fata de imprejurarile de fapt prezentate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare - cumparare pricope_ciprian pricope_ciprian buna seara o intrebare ,Doresc sa achizitionez un autoturism de la o societate comerciala intrebarea e pe factura in dreptul cumparatorului pot aparea 2 ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina si am fost pacalit AlexBC AlexBC Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema. Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto. In anunt ... (vezi toată discuția)
Vehicul cumparat veratiti veratiti Buna seara, Am si eu o mare problema: am cumparat in februarie o masina (dubita) de la un cunoscut, am facut un contract de vanzare-cumparare, l-am semnat, ... (vezi toată discuția)