avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua.As vrea sa incep prin faptul că eu am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua.As vrea sa incep prin faptul că eu am lucrat pentru ...

Buna ziua.As vrea sa incep prin faptul că eu am lucrat pentru o societate de comenzi online.Eram colector comenzi online,din cauza unor probleme și neînțelegeri am fost nevoit să îmi dau demisia.Iar eu ca o "răzbunare" oarecum să spun așa am pus niste comenzi online pe care nu le-am mai vrut după.Am pus mai multe comenzi.Iar ei spun că vor să mă dea în judecată pentru chestia asta.Mi se poate întâmpla ceva? Ce spuneți? Va mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ alexxx1996

Cererea de chemare în judecată a dvs va cuprinde obiectul cererii și valoarea lui, după prețuirea reclamantului, atunci când acesta este evaluabil în bani, precum și modul de calcul prin care s-a ajuns la determinarea acestei valori, cu indicarea înscrisurilor corespunzătoare.

Daca veti pierde procesul , atunci va trebui sa platiti prejudiciul plus eventualele cheltuieli de judecata.


@Manuela Rășină a scris:

Am inteles. Si cum pot ei demonstra ca am fact eu acele comenzi? Si pe langa asta,pot sa ma dea in judecata pentru 5/6 comenzi expediate si neridicate de nimeni? Livrarea fiind 20 de lei!
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cornel Vasile a scris:

S-a cauzat un prejudiciu angajatorului?


Care are putea fi prejudiciu? Din moment ce ei au expediat 5/6 comenzi ,livrarea fiind 20 de lei.Nr total de comenzi a fost mult mai mare,dar ei au anulat comenzile in proportie de 95%,deci nimeni nu a pregatit comenzile sau le-a expediat.doar acele 5/6 sa zic.

Plus ca eu am ajuns la o intelegere cu ei atunci,asta fiind acum 3/saptamani, si au zis ca au anulat acele comenzi din aplicatie.erau peste 100 sa va spun exact.Dar peste 100 dula cum am zis,necolectate/neexpediate.ci anulate.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum am mai mentionat, cererea de chemare în judecată trebuie sa cuprinda obiectul cererii și valoarea lui. .. in calitate de salariat puteti fi actionat in instanta de catre angajator pentru angajarea raspunderii patrimoniale sau , eventual, sa se depunaoplangere penala impotriva dvs.

Nimeni nu se poate substitui gandiriiacelui angajator in ceea ce priveste obiectul actiunii .. in lipsa unor aspecte concrete, noi putem doar presupune pentru ce anume puteti fi actionat in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prejudiciul a fost cauzat prin cheltuielile de livrare si taxele de retur.Problema este folosirea unor conturi false cu intentia de a insela si a cauza o paguba.Se incadreaza si la art. 244 cod penal.'' TITLUL II: Infracţiuni contra patrimoniului
CAPITOLUL III: Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii
Art. 244: Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală. ''.

Alte discuții în legătură

Refuz colet amorytza amorytza Buna ziua,apelez la dvs cu o nelamurire.Am plasat o comanda online pentru un produs,nu am primit mail de confirmare,doar un apel telefonic prin care am fost ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Someoneelse Someoneelse Am fost chemata in instanta datorita savarsirii infractiunii de inselaciune art 244 alin1 C.pen, am platit prejudiciul si cheltuielile de judecata ,dosarul s-a ... (vezi toată discuția)
Contracte la distanta legal1 legal1 Buna ziua, M-ar interesa daca in cazul unui magazin online exista o cale prin care se pot recupera banii cheltuiti pe trasportul tur-retur al unor colete ... (vezi toată discuția)