avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa Radio
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa Radio

Buna ziua! LA MULTI ANI!
Recent am primit un telefon de la SRTV ca sunt restant din 2007 cu suma de cca. 360 lei la taxa radio. Pana acum nu am primit nimic oficial ca am de plata o asa taxa. Eu am un SRL cu sediul in apartamentul in care locuiesc si platesc taxa radio pe numele meu de persoana fizica, prin factura ENEL, tot eu fiind si administratorul sociatetii. Este firesc sa platesc la aceeasi adresa doua taxe pentru acelasi beneficiar?!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: logicplayer , utilizator 17:57, 16 Februarie 2010
Stimate Mitiza,
mergeti la ei si faceti scandal pai ce, au ei ciunga in par si dvs nu aveti sau cum?
cata mai prostia sa platiti factura la dublu, faceti cerere de scadere , tot de la ei vi se va da cand mergeti s cereti informatiile acea cerere tip care sa scada de la plata facturi, un debitor fie societatea fie pf -;)
iar pentru simplul fapt ca traim in Romania si ca ne-am nascut in Romania, asta nu insemna ca toata prostia trebuie sa ni se para ca fiind ceva ,,firesc,, ! ca asa au tot fost invatati de la revolutie incoace, nefirescul ia locul firescului ceea ce este ABERANT !

Numai bine,
deci cine a fost contactat sa plateasca taxa radio ce anume ar trebui sa faca?la mine acasa se plateste o data ca pf si mai sunt 2 sedii firma.si niciun aparat radio
Recomand inainte de a promova discutii cu ei, sa se verifice modul in care au fost somati/notificati, in cazul in care documentul a fost comunicat fara confirmare de primire, puteti sa aruncati la cosul de gunoi, nu au dovada comunicarii actului, deci nu exista .

Iar cu modificarile fiscale prin care au disparut microintreprinderile nici taxa radio nu ar fi valabila, intrucit Decizia ICCJ se refera la micro si societati fara activitate, mai ales ca si legea cu taxa radio a fost modificata de Guvernul boc :P dupa ce ICCJ a pronuntat decizia .

In marea majoritate aceste notificari sunt intimidari in care cine cade in cursa bine cine nu merge mai departe, pana intradevar se ajunge in instanta #-o
Si eu am primti o astfel de notificare. Nu am achitat anul trecut si deja ma constrang sa platesc. Au mai scris ca deja inchid si transmit pe cale judecatoreasca dosarul meu. Nu stiu ce sa fac ... eu nu lucrez la sediul social ci la punctul de lucru. Domeniul meu nu are nicio legatura cu radio sau tv, nu beneficiez de aceste servicii.

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv persoane juridice toma.a toma.a buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu ... (vezi toată discuția)
Sa facut dreptate!firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-tv Marian Turtoi Marian Turtoi I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)