avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

pe perioada de la depunerea dosarului si pina la comunicarea deciziei de pensionare,salariatul pota fi disponibilizat si poate incasa drepturi banesti de orice fel ?
Cel mai recent răspuns: moraruc , utilizator 09:39, 8 Ianuarie 2010
moraruc a scris:

pe perioada de la depunerea dosarului si pina la comunicarea deciziei de pensionare,salariatul pota fi disponibilizat si poate incasa drepturi banesti de orice fel ?

Ati putea sa precizati mai clar despre ce este vorba ?
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 56. - Contractul individual de munca inceteaza de drept:
d) la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii;
2. Deci pana la primirea deciziei de pensionare salariatul va lucra in continuare. Angajatorul nu ii poate inceta CIM decat daca salariatul o cere.
3. Daca in aceasta perioada intervine desfiintarea postului ocupat de pensionabil acesta este tratat ca orice salariat adica beneficiaza de preaviz, salariu compensator si concediere conform Codului muncii si CCMUNN.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca conf. art.56 lit c cm Antoanela Geaman Antoanela Geaman Supun atentiei dvs. urmatoarea problema. Salariatei X i se inceteaza cim conform art.56 lit c) fara a avea comunicata deciza de pensionare pentru ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract la data depunerii dosarului de pensionare gbrlcostache gbrlcostache Avem un angajat care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta din septembrie 2009.Si cu 1 februarie a facut cerere sa-si depuna dosarul la ... (vezi toată discuția)
Decizie incap.m-ca gr.3 in preaviz puideurs puideurs Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti, ca de atitea alte dati, in urmatoarea situatie: am un angajat care a primit decizia de disponibilizare; dupa citeva zile de ... (vezi toată discuția)