avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,cum se poate face iesirea din indiviziune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,cum se poate face iesirea din indiviziune prin intelegere ...

Buna ziua,cum se poate face iesirea din indiviziune prin intelegere intre mostenitori,la notar sau in instanta?(3 frati au titlu de proprietate pe un teren.toti sunt decedati.)
Daca va intelegeti, la notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru a se proceda la imparteala, trebuie realizata, in prealabil , dezbaterea succesorala.

Asadar, dezbaterile succesorale vor fi facuta in ordinea deceselor.

Succesorii sunt cei care si-au exprimat optiunea de a mosteni, in termen de 1 an de la deschiderea succesiunii prin moarte, in mod expres, prin declaratie notariala, ori in mod implicit, prin acte prin care au lasat sa se intrevada vointa de a succede.

Ulterior determinarii calitatii de succesor, a cotelor- parti din dreptul de proprietate, precum si dupa ce au fost stabilite bunurile cuprinse in masa succesorala, se poate realiza imparteala.

Nimeni nu este obligat sa ramana in stare de indiviziune.

Pentru partaj sunt necesare masuratori cadastrale, precum si intabularea dreptului de proprietate.

Dupa dezbaterea succesorala, cotele -parti din dreptul de proprietate, odata determinate, pot fi instrainate, cu titlu gratuit sau oneros, asa incat sa nu mai fie necesar partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune monicaa18 monicaa18 am primit certificat de calitate de mostenitor =mama si cele 3 fiice doresc sa stiu daca mai suntem chemate la doamna notar iar daca nu ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Tranzactie pe un bun care nu se afla in posesia decedatului carsteaverginica carsteaverginica buna seara . daca se incheie o tranzactie care cuprinde un bun nedobandit de defunct dar caruia i se stie cota din acel bun ( CF de mostenitor al defunctului ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate din care a fost omis un moștenitor. care este procedura pentru a fi inclus? cristian militaru cristian militaru Daca unul din mostenitorii legali ,sintem 4,(cu certificate de mostenitor legal) ai unei personae decedate a fost omis,cum poate sa fie trecut in acest titlu (vezi toată discuția)