avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... act constitutiv si statut ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

act constitutiv si statut ong

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: am redactat actul constitutiv si statutul asociatie pe care vrem sa o infiintam, cele doua acte sunt semnate de catre membrii fondatori, dar am inteles ca trebuie sa fie autentificate de catre un notar. Intrebarea mea este daca trebuie ca toti membrii sa fie prezentati la notar sau este suficienta prezenta persoanei imputernicite prin actul constitutiv pentru a autentifica aceste acte? Marea noastra problema este ca aceste acte au fost intocmite de catre membrii fondatori si semnate, dar o parte dintre ei au plecat pentru moment din tara.
Va multumesc mult pentru ajutor.

O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 14:40, 10 Ianuarie 2010
Da, trebuie sa fiti prezenti cu totii in fata NP, indiferent de imputernicirea pe care ati dat-o (neautentica, inteleg), doar unuia dintre dumneavoastra, sa va reprezinte.
nana7 a scris:
am redactat actul constitutiv si statutul asociatie pe care vrem sa o infiintam, cele doua acte sunt semnate de catre membrii fondatori, dar am inteles ca trebuie sa fie autentificate de catre un notar. Intrebarea mea este daca trebuie ca toti membrii sa fie prezentati la notar sau este suficienta prezenta persoanei imputernicite prin actul constitutiv pentru a autentifica aceste acte? Marea noastra problema este ca aceste acte au fost intocmite de catre membrii fondatori si semnate, dar o parte dintre ei au plecat pentru moment din tara.
Va multumesc mult pentru ajutor.

Buna ziua,
Se poate ca un membru fondator sa nu se prezinte personal in fata NP entru semnarea actelor constitutive:
- daca imputerniceste (mandateaza) in mod expres, printr-o procura autentica, cu mentiunea expresa a mandatului, o alta persoana, pentru a semna in locul lui.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autentificare sau atestare(data certa) minu minu Vreau sa infiintez un ONG. Printr-un proces verbal si prin actul constitutiv sunt imputernicit sa indeplinesc formalitatile pentru infiintare ONG. Actul ... (vezi toată discuția)
Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor. Autentificarea acestor documente ce presupune? Este ... (vezi toată discuția)
Imputernicit infiintare federatie VioletaNed VioletaNed Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: 1. Cum se face imputernicirea unei persoane care sa faca demersurile necesare pentru infiintarea unei ... (vezi toată discuția)