avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Daca incepand cu luna iulie se acorda un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Daca incepand cu luna iulie se acorda un numar mai ...

Buna ziua. Daca incepand cu luna iulie se acorda un numar mai mare de zile de concediu (trecand la o alta treapta de vechime conform ccm), va rog sa-mi spuneti daca noul numar este aferent urmatoarelor 6 luni din anul 2021 (proportional cu lunile ramase) sau de la inceputul anului (incepand cu ianuarie 2021), deci pe tot anul sa fie valabile? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: oana205 , utilizator 19:35, 7 Iulie 2021
Conform art. 41 alin. 3 din Codul Muncii, modificarea contractului individual de munca se refera si la timpul de odihna (n.r. concediu de odihna). In acest sens, daca prin RI sau CCM este stabilita durata concediului de odihna functie de vechimea in munca sau in unitate, atunci, in momentul in care se trece la o noua treapta de vechime, se incheie un act aditional in care se mentioneaza numarul de zile de CO incepand cu data de... In concluzie, pentru anul in curs, numarul de zile de concediu se determina astfel: se calculeaza zilele de concediu pentru primele 6 luni adunand numarul de zile calculate pentru perioada perioada ramasa.
Actul aditional isi produce efecte de la data mentionata in acesta .

Noul numar de zile este aferent urmatoarelor 6 luni din anul 2021 .
Va mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Actul aditional isi produce efecte de la data mentionata in acesta .

Noul numar de zile este aferent urmatoarelor 6 luni din anul 2021 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Concediu de odihna suplimentar 14 zile IldikoB IldikoB Buna ziua, Am cautat in forum dar nu am gasit referire asa ca indraznesc sa postez intrebarea: Firma de transport poate acorda concediu de odihna suplimentar ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru nou-angajati hrysta hrysta am fost angajata la o firma pt un an de zile pe data de 1 mai anul acesta am demisionat iar de indata ce am incheiat perioada de preaviz am semnat un contract ... (vezi toată discuția)