avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In cazul dezbaterii succesiunii, un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In cazul dezbaterii succesiunii, un apartament apartinand ...

Buna ziua! In cazul dezbaterii succesiunii, un apartament apartinand unei persoane decedate poate fi vandut doar de unul din cei 3 frati mostenitori fara acordul si semnatura celorlalti doi? Daca unul din cei trei frati refuza sa se prezinte la notariat,ce poate face cel care vrea sa-l vanda? Apartamentul a fost ipotecat timp de 7 ani de catre persoana decedata(si-a dat acordul cat a fost in viata) pentru un credit bancar efectuat de mostenitorul care vrea sa-l vanda. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela2275 , utilizator 18:02, 8 Iulie 2021
Poate fi vandut doar dupa dezbaterea succesiunii.Daca nu vor pe cale amiabila dezbaterea succesiunii la notar, mergeti in instanta.
Si cum va rezolva instanta problema, in cazul in care nici acolo nu se prezinta?Nu am fost niciodata in situatia aceasta, deci nu cunosc deloc procedurile.
Se va pronunța o hotărâre judecătorească chiar dacă nu vine la proces.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intre frati betty_dumy betty_dumy Buna ziua. Ce se poate face daca in umra decesului soacrei mele cei 3 din cei 4 frati nu vor sa faca succesiune ? Sotul ar vrea sa isi ia partea din casa ( ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ancasimona ancasimona 1.Doresc sa stiu daca prin renuntarea la cetatenia romana, se pierde dreptul la mostenire pe teritoriul Romaniei. 2.Parintii amandoi sunt decedati, mai am un ... (vezi toată discuția)
Refuz de participare la succesiune IrinaBoboc IrinaBoboc Nepoatele sotului meu nu vor sa se prezinte la dezbaterea succesiunii unui apartament. Este vorba despre un apartament apartinand socrilor mei pe care ei ni ... (vezi toată discuția)