Buna ziua! Am si eu o intrebare...M am mutat de curand intrun bloc nou.Am infiintat recent si asociatia de proprietari. Problema este, ca unul din vecini,a dat in judecata dezvoltatorul si asociatia de proprietari pentru niste lucrari care i au adus prejudicii imobilului unde locuieste. Mentionez ca dezvoltatorul nu a facut predarea blocului catre asociatie. As dori sa stiu daca suntem raspunzatori,ca asociatie, in fata legii. Multumesc.
depinde de cum s-a ajuns la acele lucrari......de cine au fost initiate si daca e vorba de remedieri care trebuiau facute de dezvoltator
pe deoparte si asociatia poate fi raspunzatoare, daca lucrarile sunt in partea comuna unde aceasta are competenta, asta fiind scopul asociatie....sa reprezinte proprietarii si sa se asigure de remedierea problemelor aparute pe partile comune
Raspunsul este conditionat de executantul lucrarii,asociatia de proprietari fiind numai beneficiar
Daca executantyul a acordat garantie pentru lucrare,in termenul legal,acesta are obligatia sa remedieze eventualele deficiente