avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate dobandi o proprietate in care s-a locuit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate dobandi o proprietate in care s-a locuit 30 de ani?

Cum se poate dobandi o proprietate in care s-a locuit 30 de ani si a fost ingrijita in timp ce alti frati plecati de atata timp cer dreptul la proprietate?

Situatia este urmatoarea:
- Sora tatalui meu doreste drept de proprietate pe un teren mostenit de la tatal lor. Mama lor inca este in viata si nu doreste sa faca actele de succesiune.
In toti acesti ani tatal meu a stat in aceasta casa si a platit toate darile la stat, a avut grija de curte, in timp ce sora a fost plecata.
Acum ca mama lor e bolnava, sora doreste 50/50 pe o proprietate de care a uitat de ani de zile.

Daca nu se fac actele de succesiune se poate dobandi prin drept de uzucapiune dupa ce mama lor este decedata?
Situatia este si mai complicata pentru ca pe cadastru figureaza doar 200mp din 400mp. Restul de 400mp trebuiesc redobandati si platite amenzi la primarie + refacere cadastru. Cearta este pe toti cei 400mp, dar doresc sa stiu daca tatal meu este in avantaj asteptand sa nu se faca succesiunea sau ar trebui sa grabeasca asta?
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2021
Aysun, utilizator
Îngrijirea unei persoane este irelevanta în speta pe plan juridic.
Nu. Trebuia dezbătută succesiunea după tată.
Lucrurile nefăcute la timp, nu îndreptățesc o persoana ca după X ani sa invoce uzucapiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! bunicul meu a decedat în 1998. de atunci taxele și impozitele ... zanazane zanazane Bună! Bunicul meu a decedat în 1998. De atunci taxele și impozitele pe casa și teren le plătește tatăl meu De fapt toate aceste ,,dari\" le plătește ... (vezi toată discuția)
Succesiune ioniuly ioniuly Suntem doi frati (subsemnatul si o sora), mama a murit in 1986, iar tata a murit in anul 2000, nu am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu, subsemnatul am ... (vezi toată discuția)
Rol diminuat din greseala? mariamihalache mariamihalache Tatal meu a primit de la mama sa, cand s-a insurat in 1959, o parcela de 1800 m2 pe care i s-a facut rol. Cand s-au facut acte de proprietate prin 1991, s-a ... (vezi toată discuția)