avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am primit hotararea definitiva intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am primit hotararea definitiva intr-un proces de partaj ...

Buna ziua. Am primit hotararea definitiva intr-un proces de partaj in care trebuie sa achit o sultă cumnatei mele. Mi-a dat numarului contului ei de la banca. Am hotărât sa mergem la notar să perfectam tranzactia.
Spuneti-mi vă rog detailat care sunt pașii la care să mă aștept. Nu pot să-i achit suma si apoi să merg la potar. Operațiunea are mai multe etape de mers la notar sau se rezolva într-o singură mișcare? Vă rog
Cel mai recent răspuns: silvia159 , utilizator 06:32, 11 Iulie 2021
merge la notar, se redacteaza declaratia ca a primit banii cf... si ca nu mai are nicio pretentie. Intre timp, mergeti la banca si veniti la notar cu op-ul, ea semneaza declaratia, se autentifica si plecati acasa
Multumesc. Deci constientizez doua etape de mers la notar. In prima faza pregatesc actiunea sub indrumarea notarului deci notarul este ca un martor (preia datele de identificare ale creditorului, etc), platesc banii, revin si se semnează declarația. Multumesc. E simplu si ma linisteste pt ca nu intelegeam cum se suprapun cele două demersuri. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar, plată sultă silvia159 silvia159 Buna ziua. Am in derulare un proces la judecatorie cu privire la un partaj imobiliar. Cumnata mea a solicitat o sultă, iar eu si sora mea dorim s-o despagubim ... (vezi toată discuția)
Incasare sulta amcteam amcteam 1)Sulta se primeste la notar? in cazul iesirii din indiviziune si ramanerea proprietatii la unul din mostenitori. 2)Ce act se intocmeste la plata-incasarea ... (vezi toată discuția)