avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dim tuturor. Mai incerc o intrebare. Pana acum, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dim tuturor. Mai incerc o intrebare. Pana acum, ori mi s-a ...

Buna dim tuturor. Mai incerc o intrebare. Pana acum, ori mi s-a raspuns in raspar de administrator/administratori, ori "consultati un avocat!". De cand sunt abonat la "avocatnet", se poate verifica, n-am primit niciodata niciun raspuns la nicio intrebare. De ce oare? Dar, sa intru in "sobect": A proprietar cu acte "in regula", vinde cu un act sub semnatura privata catre B+C un imobil. A, decedeaza, fara urmasi de grd I (copii, parinti). Are doar un frate, D (grd.II), A, a incasat o suma de bani (nu pot aprecia relevanta) prin vanzare. Care credeti ca ar fi cea mai buna solutie legala si morala pentru fratele "D"? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 13:20, 10 Iulie 2021
De cand sunt abonat la "avocatnet", se poate verifica, n-am primit niciodata niciun raspuns la nicio intrebare. De ce oare?

Cine stie ?! Poate din pricina atitudinii.
Care credeti ca ar fi cea mai buna solutie legala si morala pentru fratele "D"?

Solutie pt ce? Ce vrea fratele D?
Sa definitiveze actele cu B si C pe cheltuiala lor
Nu a dezbatut mostenirea dupa frate. Iar cei care acum au si ocupat casa, sunt "proprietari", nu vor sa auda decat ca sunt ...proprietari. Fratele D n-are bani si nu vrea nimic. B+C vor sa intre in legalitate dar fara sa mai dea niciun ban. Multumesc de interventie. Nu stiu ce "atitudine". Nu am facut altceva decat sa intreb. Ca si acum. Multumesc.
Pai , pare ca fratele D nu are nici o problema , prin urmare nu are nimic de rezolvat . Ce interes ar avea el ca cei doi sa “ intre in legalitate “ ? nici unul ... Problema de rezolvat au B+C , care NU au facut la timp ce era de facut - contract de vanzare-cumparare la notar , indiferent de motivele pentru care au procedat asa . Si rezolvarea unor probleme te poate costa ... Deci , “ proprietarii “ , daca vor sa apara si in acte ca proprietari , sa-si deschida buzunarele ... Daca il vor da in judecata ( ceea ce nu-i gratis ) , merge la instanta , spune ca el recunoaste acea vanzare , si-si vede de treaba . PS . NU sunt jurist .
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2021
CHKa, utilizator
Ati dat un raspuns perfect...juridic! Multumesc. Asta gandesc si eu. Nu poate fi chemat in judecata pentru ca nu are calitate procesuala. Dar cum spuneati, asta-i problema B+C. Respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta - succesiuni Nicoleta Silvia Hulpus Nicoleta Silvia Hulpus A îi are ca fii pe B, C, şi D. În 1991, A îi donează lui B – fiul mai mic, cu care dealtfel locuieşte, jumătate din proprietatea sa, constând ... (vezi toată discuția)
Donatie si succesiune magie_noire magie_noire Buna seara, Sunt 2 frati, aflati in buna intelegere, ce doresc sa dezbata in termen succesiunea dupa tatal lor. In afara de wi, vine la succesiune sotia sa. ... (vezi toată discuția)
Unul din mostenitori nu este de acord cu vanzarea casei korneltugui korneltugui Ce se poate face daca unul din mostenitori nu este de acord cu vanzarea casei? Cazul este urmatorul: A casatorit cu B, au impreuna doi copii (C si D), B a ... (vezi toată discuția)