avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, locuiesc în Ploiești într-un bloc la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, locuiesc în Ploiești într-un bloc la periferia ...

Bună seara, locuiesc în Ploiești într-un bloc la periferia orașului care a fost locuințe de serviciu iar după anii 90 apartamente au fost cumpărate
Deca curând sa mutat o familie noua și sau hotărât ca în zona cu spațiu verde din jurul blocului sa își amplaseze o "magazie metalica cu structura ușoară în cadru spațiului locativ" (acestea reies din cerea care a făcut-o către administratia asociației de locatari.
In contractul de vânzare/cumpărare încheiat inițial la cota parte indiviza este trecut 0.
Am sunat la primăria Ploiești și mi-a spus ca este interzis prin lege sa se amplaseze orice fel de constructie pe spațiul verde din jurul blocului.
Tind sa cred ca administrația o sai aloce spațiul cerut... Este legal asta?
Mulțumesc anticipat!!

Cel mai recent răspuns: mihayu2004 , utilizator 11:29, 15 Iulie 2021
mai mult ca sigur acel teren din jurul blocului apartine domeniului public,adica primaria decide
in situatia rara, in care acel teren apartine blocului, tot nu poate construi ceva fara acceptul tuturor proprietarilor(pt ca fiecarui proprietar de ap din bloc ii revine o cota parte din acel teren)

si cam ce contract de v/c a facut asociatia?astfel de contracte se fac la notar nu la mica intelegere pe o foaie de hartie
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2021
hob, utilizator
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun d eregula apartin domeniului public,astfel incat este interzis a fi ocupat fara acordul autoritatii publice locale
Asociatia d eproprietari,legal nu poate sa dispuna de terenul din jurul condominiului pentru ca reprezinta domeniu public
Sesizati oficial directia corp control din primarie
multumesc frumos pt raspuns
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun din jurul blocului fabbydesign fabbydesign buna ziua. pe un teren mare, s-a construit un bloc, si fiecare apartament din acel bloc are cota parte de teren din jurul blocului(care inseamna trotuar, ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului kikibv08 kikibv08 Sunt proprietarul unui apartament la etajul 1,vreau sa stiu ce drepturi avem la spatiul verde din jurul blocului,avand in vedere ca vecinul de jos a ingradit ... (vezi toată discuția)