avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Am și eu următoarea situatie:sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Am și eu următoarea situatie:sunt insarcinata într-o ...

Bună ziua! Am și eu următoarea situatie:sunt insarcinata într-o luna și pe data de 31.08.2021 îmi expira contractul de munca, sunt agajata pe perioada determinata în învățământ. Dacă nu voi mai avea ore de la 01.09.2021 ce trebuie sa fac? Ma poate ajuta concediul de risc maternal sau doar dacă sunt angata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 14 Iulie 2021
Ca sa solicitati asa ceva, ar trebui sa intrati in conscediu de maternitate inainte de 31.08.... asa se intelege din lege.

OUG 158/2005
art. 32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul își suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situații, se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică și în situația în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcția publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfășurat activitate în funcții elective sau în funcții numite în cadrul autorității executive, legislative ori judecătorești.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata Oana Enache Oana Enache Buna ziua! Sunt insarcinata in 23 de saptamani si imi expira contractul de munca pe data de 9 februarie 2020 . Ma poate prelua casa de asiguraru ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Sarcina si incetarea cim Georgiana D. Georgiana D. Buna ziua!tocmai am aflat ca sunt insarcinata,dar CIM este pe perioada determinata,pana la 01.03.2020.o sa pot beneficia de indemnizatie pt CCC,deoarece am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil AnnaMaria123 AnnaMaria123 Buna seara, Sunt insarcinata in 4 luni si jumatate si sunt angajata de aproximativ 3 luni si jumatate insa durata contractului este pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)