avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare

Buna seara.Mama si tata vor sa-mi vanda o casa veche.(nu cea in care locuiesc ei).Vanzarea-cumpararea se plateste cu acea taxa de un anumit procent din valoarea casei ?.mai am 2 frati. Ei pot sa ma atace ca in cazul unei donatii ? Multumesc anticipat
De atacat poate sa va atace, atat ei cat si terte persoane. Este dreptul si posibilitatea oricarui cetatean al Romaniei de a avea acces la justitie, adica de a formula o actiune insa rezultaul va fi unul negativ.
Si donatia are aproape acelasi regim juridic ca si un contract de vanzare-cumparare , bineinteles cu particularitatile sale.
Sa intelegeti: Orice act incheiat la notariat, in forma autentica cum se mai spune in termen juridic) poate fi desfiintat de catre instanta de judecata, insa o jotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila in ultima cale de atac, nici C.E.D.O. nu o mai poate desfiinta.

Concluzionand este bine sa va faca un act de vanzare-cumparare asupra casei. Nu are importanta daca locuieste in ea sau nu.
Parintii cat traiesc poate sa instraineze casa cui doreste. Copiii nu ii pot impiedica si nici nu au nici un drept legal in acest sens.
Parintii pot sa vanda si casa in care locuiesc fara aceptul copiilor.
Atât timp cât părinţii trăiesc vă pot vinde imobilul....vânzare-cumpărare.
@RaduSava- pot sa va atace ......parintii cat traiesc pot.......accept (nu acept)
Bun...si acum ca am facut si putina indreptare ortografica sa trecem la subiect...
Recomandarea mea este: incheierea unui contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager , asta ca si parintii sa stea linistiti ca nu ii dati afara din casa , si dvs sa fiti linistit ca aveti imobilul!
Succes!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Marybel Marybel Buna dimineata! Eu locuiesc in strainatate iar acum cativa ani am trimis parintilor mei bani sa-mi cumpere un teren cu o casa, care la acea vreme erau foarte ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare sau act mostenitor? ADA23 ADA23 Buna ziua.Socrii mei vor sa ii faca viitorului meu sot (adica fiului lor) act de mostenitor pe o bucata de pamant din gradina lor pentru a ne construi o ... (vezi toată discuția)
Declaratie facuta la notar Graminede Graminede buna ziua, este vorba de 2 frati unuia parintii i-au dat un apartament de 5 camere, celuilalt ii va ramane vila in care stau parintii momentan. Fiul caruia ... (vezi toată discuția)